lördag 14 november 2020

Ljushållare i flaskorna

När jag beställde fusk-fotogenlampan hittade jag även sådana där små hållare för julgransljus på pinne, som man kan sticka ner i ett jularrangemang eller i en flaska. Tanken gick genast till de fem små loppisflaskorna som jag visade häromdagen. Kanske det skulle kunna bli fint? Det blev det! 


Ljushållarna är så fina i formen, men från början var de rätt tråkiga i färgen. (Strimmiga i svart och silver.) Jag hittade en burk grön dekorlasyr i källaren, som jag penslade på ett lager av. I grönt blir ju allt alltid mycket trevligare, hihi! Själva pinnen var för lång för att gå ner i mina flaskor, men jag kortade ner dem med hjälp av en bultsax. 


Till jul blir det nog fint att samla alla flaskor på rad uppe på spiselkransen. Jag kunde naturligtvis inte låta bli att prova på en gång. Fast i december blir det kanske med lite lummer och några röda äpplen som sällskap. 


Och jag har fortfarande inte släppt tanken på att fylla flaskorna med vatten och pilla ner en ranka av murgröna eller någon annan fin grön kvist. Fast man kan ju stoppa nästan vad som helst i dem. 


Ja, det där var ju ett lagom ansträngande lördagspyssel. Nu drar vi igång bastun och svettas ut veckans vedermödor. Så gott det ska bli! 

1 kommentar:

  1. Åhh så fina flaskorna blev på rad med de vackra ljushållarna - blev jättefin i den gröna färg !
    Ha det så gott och njut av bastubadet !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!