söndag 21 februari 2021

Kreativa tilltag och golvslipning

Från vintrigaste vinter till vårigaste vår. Ja, så känns det idag, när solen skiner och fåglarna kvittrar och det droppar från taken. Vi promenerade neråt byn för att posta några brev på förmiddagen, och utanför byns finaste lilla blomsteraffär upptäckte vi att tulpanerna spirar för fullt i de upplogade smutsiga snödrivorna. Sådana kreativa tilltag blir man glad av!


Strax intill har en kommunal papperskorg fått en värmande hemvirkad (eller är den stickad?) halsduk, och en vit fredsduva har landat ovanpå. Ännu ett kreativt tilltag som värmer ens februarihjärta. 


För 13 år sedan slipade vi golven i de andra rummen, men det gör vi helst inte fler gånger. Idag hittade vi ett lokalt enmansföretag som slipar gamla golv, så nu har vi bokat in honom för slipning av köksgolven veckan innan köksleveransen i mars. "Inga problem. De kommer att bli som nya", skrev han när jag skickade bilder på Messenger. "Nä, det vill vi helst inte," svarade jag, haha! Men nog vill vi kunna gå barfota på golvet, och de gamla fettfläckarna slipper vi gärna. Såpskura kan vi däremot göra själva. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!