lördag 27 februari 2021

Startskott för trädgårdssäsongen 2021

Efter lunch lockade sol och vårtemperatur fram min trädgårdslängtan. Äntligen dags att sätta igång säsongen 2021 på riktigt! Premiären varade i närmare tre timmar, och jag ägnade tiden åt att städa upp på framsidan av huset, både på trappan och i rabatterna på sidorna av glasverandan. Så ljuvligt att äntligen få stoppa fingrarna i myllan igen! 


Vi har ju fortfarande frostnätter, men en liten touch av vår vill jag ändå ha på verandatrappan. När vi var nere på byn och köpte bröd i förmiddags, passade jag på att köpa några krukor med ljusgula narcisser från byns finaste lilla blomsteraffär. Dem stoppade jag ner i en korg och täckte jorden med mossa som låg kvar i en påse från advent. Lökarna blommar nog inte än på några veckor, men nog blev det genast lite mer vårkänsla. 


Klätterhortensiorna längst in i hörnet på vardera sida av glasverandan hade blivit så himla förvildade, och på ena sidan hade klätterställningen till och med vält. Jag vet att de är så kallade "blödare" och egentligen ska beskäras under JAS-persioden, men nu fick de sig en omgång iallafall. Går det så går det. Sen klippte jag ner de risiga pinnarna från gamla perenner och stockrosor, och sist skar jag kanten mot gräsmattan med en kantskärare. Det blir alltid så prydligt efteråt.


Jag brukar lyssna på poddar när jag jobbar i trädgården. Idag hann jag klämma två avsnitt av Billgren-Wood och ett P3 Dokumentär-avsnitt om skandalerna kring affärsmannen Refat El Zayed och Fermenta på 80-talet. Ibland lyssnar jag också på P1 Dokumentär, P3 Musikdokumentär, P3 ID och ett och annat gammalt sommar- och vinterprat. Jag önskar ofta att jag kunde lyssna på skönlitteratur, för det verkar så himla mysigt, men det kan jag konstigt nog inte koncentrera mig på alls. 


Nu känner jag mig så där härligt väderbiten och tillfreds, som man känner sig efter en härlig trädgårdsdag. Har jag tur blir det en favorit i repris redan imorgon. 
 

2 kommentarer:

  1. Här är en som längtar ut. Kan hända att det blir ett ryck idag. Vad fint och vårstädat du fick det. Härligt! Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Idag blev det tre timmar till. Så ljuvligt! :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!