onsdag 31 mars 2021

17 grader i mars

Jag stämplade ut från mitt hemmakontor lite tidigare i eftermiddag, för att få vara ute och njuta av det härliga vårvädret. 17 grader visade termometern framåt 15-tiden, och det kändes inte dumt alls. Det är ju trots allt fortfarande bara mars. Jag klippte ner och rensade upp i ett par rabatter på baksidan, bland annat i rundeln framför köksträdgården. Jag lät en hel del smulade löv och småpinnar ligga kvar, men täckte det med lite jord från komposten för att det inte ska se så skräpigt ut. Det där med mulching kontra estetik är en svår kamp för mig varje vår, haha!

 

I källaren hittade jag tre oöppnade påsar med påskfjädrar, som jag har köpt på loppis någon gång. Dem snurrade jag fast i blomsterkornellen, som står i en zinkbalja på uteplatsen. Färgerna blev härligt grälliga i solskenet, men jag tycker gott att påsken kan få vara lite färgglad. 

Jag brukar lyssna på poddar när jag jobbar i trädgården. "Muffarna" på  mina utanpåliggande trådlösa hörlurar är leriga så det förslår, hihi! Idag lyssnade jag på påskavsnittet av "En underbar pod" med Clara Lidström (Underbara Clara) och Erica Dahlgren. Det var ett lagom småputtrigt samtal och trevligt sällskap i arbetet.


Eftersom jag har flyttat symaskinsbordet, som tidigare stod vid källartrappan, släpade jag dit ett annat bord. (Eller är det en bänk? Eller en hög pall?) Gyllenlacken fick flytta dit, och på den gröna trappstegen ställde jag några små krukor med vita penséer. I zinkhinken växer det ingenting än, men traditionen bjuder att det ska klättra en rosa svartöga där framåt sommaren. 


Någon påskbukett har jag inte köpt mig än, för förra helgens bukett har hållt sig så fin ända till nu. Och nu blommar den första magnolian! Den blev vit med vackert persikorosa mitt. 


Imorgon har jag semester, tjohooo! Någon resa till Blåkulla blir det nog inte i år heller, men det kan ju vara nog så mysigt att bara gå hemma och drälla. Jag har faktiskt inte påskpyntat inomhus alls än, och kommer nog i ärlighetens namn ligga lite lågt på den fronten, eftersom vi fortfarande lever i renoveringskaos. Men lite påskris på glasverandan ska jag nog kunna trolla fram. Och påskägg med godis måste vi ju också få. Det räcker gott och väl i år. 

2 kommentarer:

  1. Underbart när man kan kräla runt i trädgården och göra vårfint. Jag är också en städare men det ska ju inte vara så bra. Nu ska jag göra som du, täcka med kompost och lite ny jord. Ska leta efter rosa svartöga också för det är ju jättefint. Kraaam och Glad Påsk / Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man krattar nog lite för mycket i rabatterna ibland. Men så här på våren innan något har kommit upp, så ser det ju så skräpigt ut. Tur man kan gömma det under ett lager gödsel och jord. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!