söndag 21 mars 2021

Strålande solig söndag

Söndag och strålande sol. Då vill man ju greja lite i sin trädgård, så klart, så det gjorde jag i ett par timmar. Jag började med att sopa trappan på baksidan ren från grus, barr, löv, hantverksdamm och gud-vet-vad. En kruka med påskliljor fick flytta hit, och så smygstartade jag påsken lite med min lilla gjutjärnshare. Sopkvasten fick stå kvar mot väggen, så att jag vet var jag har ställt den när det blir dags att flyga till Blåkulla i nästa vecka. (Fast det är kanske coronarestriktioner som gäller även där...)


Det gamla vita träbordet på hörnan mot uppfarten var så murket och mjukt att det fullkomligt brakade ihop bara jag nuddade det. Det var verkligen bortom all räddning, så nu åker det på tippen. Som ersättning flyttade jag hit det gamla symaskinsunderredet med bakbordsskiva, som stod borta vid källartrappan tidigare. Det är mindre, men blev fint ändå. 


De nedvissnade julrosorna i den fyrkantiga glaserade krukan blev utbytta mot sen sexpack småblommiga penséer. Än så länge ser det lite fjuttigt ut, men det blir fint bara blommorna får växa till sig lite grann. De ratade julrosorna har jag grävt ner i en pallkrage så länge, men sen åker de nog ut i någon rabatt. 


Bakbordet sjunger också på sista versen, men håller iallafall ihop. Hål i träet kan man ju alltid kamouflera med några rostiga gamla trädgårdsredskap.


I gruset under bordet ligger det en uppsättning gamla badkarsfötter, som jag har hittat på skroten. Jag har flera uppsättningar i olika modeller, till ingen annan nytta än att jag tycker de är roliga. 


Nu väntar kaffe och skidskytte på TV, och sen en välbehövlig veckobastu. Fint, det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!