måndag 12 april 2021

En helt ny vinkel

Många höjer säkert på ögonbrynen över att vi gick emot den rådande trenden och rev ut vårt stora platsbyggda skafferi, som gick från golv till tak. Det slukade verkligen hur mycket som helst, men det var också det stora problemet. Allt man stoppade in där försvann helt enkelt, och det kom liksom aldrig ut igen. Lite som Hotel California, hihi! Den pyttelilla arbetsbänken till höger om skafferiet var ju inte direkt något att jubla över heller, och då var det nästan den enda fria arbetsytan vi hade att jobba på. 


Att riva skafferiet möjliggjorde istället att vi kunde bygga den nya köksinredningen i vinkel, vilket i sin tur medförde både större arbetsyta och mer och bättre förvaring i form av lådor. I den nya delen på kortväggen blev det liksom en "köpmandisk" med sex stora lådor, och på var sida av spisen har vi två ännu större lådor. Så överskådligt det blir att förvara saker så! En bit in på bänkskivan lät vi bygga ett lite mindre hörnskafferi som också rymmer en del, men framförallt ger det köket karaktär. Formen på skåpet och listen upptill flörtar dessutom lite grann med murspisen, som står i motsvarande hörn inne i gröna rummet. Till vänster om skafferiet ska vi sätta upp ett hyllplan på träkonsoller sen, för att få in lite öppen förvaring också. 


Hörnet under skafferiet har vi "dödat" till förmån för att kunna ha lådsektioner istället för ett djupt hörnskåp. Vi tittade på en variant med en sådan där karusellsnurra för kastruller, men det kändes inte som något vi längtade efter. De allra största grytorna, våffeljärnet och riskokaren har vi istället stoppat in i skänken i källaren, och det funkar alldeles utmärkt. Vi är jättenöjda med lösningen på vår nya vinkel!

6 kommentarer:

 1. Haha, jag har också haft ett Hotel California-skafferi och förstår precis. Tycker ni gjorde helt rätt. Det är så trevligt att få se renoveringen i ert fina hus och drömma sig bort lite. 90-talskök i hyreslägenhet fungerar ju, men det finns verkligen ingen mysfaktor eller estetisk inspiration. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trevligt att veta att du följer vad vi gör. Och fint att veta att vi inte är ensamma om Hotel California-skafferiet, hihi! :-)

   Radera
 2. Jag fattar! Det nya skafferiet är mycket mer synbart eller vad man ska säga. Under kontroll. Så mycket mer förvaringsutrymme i lådorna. Där har man mer insyn. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi är nästan lite chockade över hur mycket förvaringsutrymme vi har nu. Och det ryms ännu mer, nu när jag har rensat ut 6 loppiskassar, hehe! :-)

   Radera
 3. Åhh så fint det blev !!
  Kul att se hur det köket växer fram !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Isa, vad roligt att du tycker det! :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!