tisdag 6 april 2021

Hej fina gröna kök!

Strax efter halv åtta imorse rullade vårt nya kök in på uppfarten tillsammans med en montör från Åraslöv. Jag får tillstå att jag faktiskt har varit lite nervös inför den här dagen, med tanke på hur snett, vint och lutande allt är i vårt gamla hus. Har man köpt sig ett måttbeställt kök från ett riktigt snickeri, så hoppas man ju verkligen att grejerna passar, för det går ju liksom inte att reklamera saker för att man har mätt fel.


"Ni får nog skicka er allra bästa montör", skrev jag i ett mail när vi bokade in leveransdatumet, och jag får verkligen säga att vi blev bönhörda. Det visade sig nämligen att vår montör var en av snickarna som hade varit med och tillverkat modulerna, så det var ju verkligen rätt man att skicka för jobbet. Det gick så himla geschwint! Förvisso fick han göra en del speciallösningar på plats, inte minst med golvsocklarna på det lutande golvet, men både maken och jag är imponerade över hur snabbt och snyggt han faktiskt fick ihop allt. 


Imorgon blir det finlir med detaljerna, såsom att fixa passbitar och taklister, montera beslag och frontsocklar, samt lucka på diskmaskinen. Många bloggare och influencers väljer att inte visa några bilder på sina köksrenoveringar förrän allt är fiffat, stajlat och klart, men det där tycker jag är så himla larvigt. Det är ju mycket mer intressant att få se hela processen i realtid, så här kommer det en liten sneak peak på hur köket ser ut i skrivande stund. Jag älskar det redan!


När köket är monterat kvarstår det lite VVS-jobb, kakling, taklister, fönsterbräda och fönsterfoder, och den nya spisen kommer ju tyvärr inte förrän i maj, men nu börjar vi skönja slutet på livet i vårt långa renoveringskaos. Sen tål det verkligen att tänkas på vad vi stoppar tillbaka in i skåp och lådor. Det är onekligen ett bra läge att rensa ut grejer som vi faktiskt aldrig använder, och kanske även att komplettera med lite nytt. Och sen kan ni lita på att även den här bloggerskan kommer att fiffa och stajla som en galning, hihi! Fast nya bilder på själva processen får ni alldeles säkert redan imorgon. 


Fotnot: Dagens inlägg är som vanligt helt osponsrat. 

10 kommentarer:

  1. Härligt! Jag förstår hur det känns. Lycka kan vara ett grönt kök. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, just nu är lycka verkligen ett grönt kök! :-)

      Radera
  2. Vad fint det blir! Och hel rostfri diskbänk ser jag mig skymta?!! Det är såååå bra!!! Vi har en hemma och jag älskar det!
    Har en helgjuten till i källaren som vi skall ta till stugan för att byta ut den vi har där. Nu har vi en sådan som är monterad i en bänkskiva av trä i stugan. Helt opraktiskt, trät har spruckit, kanterna är läskiga och omöjliga att få helt rena. Håller inte alls. Men hela rostfria diskbänkar! Inga skarvar och ingen samlad skit. Perfekt!!!
    Och den gröna färgen är fantastiskt fin!
    Och gillar att du har renoveringsbilder! Inte bara före och efter som kan bli rätt trist efter ett tag så tack för det!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, för mig var det aldrig någon tvekan om att vi skulle ha en hel diskbänk. Det där med porslinsho och infällda hoar i träskiva funkar inte riktigt för mig. Jag vill ha en stoooor bänk att kunna slabba på med både mat och blommor och allt annat som jag kladdar med. :-)

      Radera
  3. Alltså, vilket kök ni får! Rena drömköket enligt mej! Såååå läckert och den gröna färgen är ju spot on! Det är otroligt kul att få se processen! Ser fram emot fortsättningen!
    Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Lisa! Det lär komma mer framöver, hihi!

      Radera
  4. Förstår att du älskar det redan! Vilken snygg grön färg!! Och jättekul att få följa processen, me like på det! ♥
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den gröna färgen lever verkligen sitt eget liv. Den ter sig olika för varje timme som går på dygnet. Ibland är den ljus och ibland är den mörk. Men jag är jättenöjd med att vi valde den!

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!