onsdag 7 april 2021

På kvällskvisten i köket

I eftermiddags hade den superduktige montören från Åraslöv fått det mesta på plats. När han hade kört kunde vi rulla tillbaka vår gamla spis provisoriskt och tillreda premiärmiddagen, som blev tacosallad. (Lyxigt som tusan, hihi!) Några möbler hade vi egentligen inte tänkt ställa in förrän element och tak- och golvlister har kommit på plats, men sen blev vi ändå sugna på att testa om kökssoffan och vårt gamla köksbord passade in. Golvytan är ju trots allt något mindre än tidigare, men det blir nog faktiskt ganska bra iallafall. Och vips så hade det redan hunnit bli kväll, innan jag fick fram kameran för att ta några bilder. 


Efter kvällsmaten började vi välja ut porslin och kastruller som vi vill ha kvar och stoppa ner det i de otroligt praktiska lådorna. De sväljer verkligen hur mycket som helst! Tanken är ändå att vi ska passa på att rensa ut en massa onödigt bjäfs (och det är mycket, kan jag lova) och bara behålla det vi verkligen använder och tycker om. Bänkarna försöker vi hålla fria tills dess att kakel och lister och annat är på plats, men kaffebryggare och lite annat smått och gott får ändå stå framme redan nu.  


Det är fortfarande en del väsentliga saker kvar att ordna, som att få kaklet på plats och vattnet inkopplat. Det sistnämnda håller vi tummarna för att få fixat redan den här veckan, för sen kan vi ju faktiskt använda köket på riktigt. Jag ska göra ett längre inlägg framöver och visa våra val lite närmare, men det får bli en annan dag. Nu ska jag borsta bort sågspånet från fotsulorna och krypa till kojs tidigt. Man blir trött av köksrenovering, kan jag lova...

7 kommentarer:

 1. Ack vilket vackert kök! Finaste jag sett på mycket länge. Gillar de snedställda skåpluckorna som ju passar ert hus som handsken. Så lyckat.

  Ser fram emot att se det helt färdigt.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det sneda skåpet är nästan en exakt kopia av det gamla vi hade där tidigare, och som jag verkligen älskade. Skillnaden är att det gamla var byggt i typ masonit och det nya är byggt i trä. Känns fint att vi kunde bevara känslan från det gamla köket på det sättet.

   Radera
 2. Håller med Eva.Marie, såå himla fint. Just de snedställda skåpet med skjutluckorna, charmigt. Förstår att ni är nöjda. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, vi är jätteglada för att snickeriet tolkade vår beställning så bra!

   Radera
 3. Ja, så flot. Måske skulle du overveje et mindre rundt bord og to gode stole til dig og ægtemanden i hjørnet, hvor træbænken står. Herved opnår du lidt mere gulvplads ved køkkenbordene 🙃

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det blir kanske ett annat köksmöblemang på sikt. Vi får väl se vad vi hittar, när corona är över och vi kan börja köra runt på loppisjakt igen. :-)

   Radera
 4. Köket blir ju superfint och den gröna färgen på luckorna är såååå fin och det snedställda skåpet passar så perfekt och så fint att ni valde att ha det kvar.
  Ska bli så kul att följa resten!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!