lördag 17 april 2021

Ljuvligt både inne och ute

Vilken ljuvlig dag det har varit idag, både utomhus och inomhus! Vi har haft närmare 17 grader varmt i mitt hörn av Skåne, och medan vår duktige snickare grejade med det sista i köket, hann jag greja med både det ena och det andra ute i trädgården. Där känns det verkligen som om våren fullkomligt har sagt pang! Längst ner i trädgården har det gamla mirabellträdet börjat blomma så sakteliga. Det är inte helt utslaget än, men redan vackert så det förslår. Man kan ju bli salig för mindre. 


Pionerna har spirat upp en bra bit ur marken, och nunneörten blommar redan i rabatten på framsidan av huset. Häcken mellan oss och grannen i söder är det alldeles knallblått av skilla. När man får gå in och ut genom en ytterdörr som äntligen kan stå öppen hela dagen, ja då känner man livet i sig. Förhoppningsvis blir det en lika fin dag imorgon.

Jag hämtade upp mina övervintrade dahliaknölar från källaren och planterade dem i stora murarhinkar. Knölarna ser verkligen inte mycket ut för världen efter vintervilan, men det gör de ju aldrig. De får bo inne i växthuset så länge. När jag ändå höll på och grejade med jord, passade jag även på att plantera om ett helt flak penséer, som jag köpte på utförsäljning på byns finaste lilla blomsteraffär tidigare i veckan. Det var visst säsongens sista omgång penséer, så nog har vi kommit en bra bit in i våren ändå. Glassiga sorbetfärger, eller hur?


Utöver trädgårdsbestyr har jag hunnit köra iväg med alla loppiskassar till en av byns välgörenhetsloppisar, och dessutom har jag målat träkonsoler och ett hyllplan till köket. Och vet ni vad, nu är allt klart där inne! Ja, så gott som iallafall. Vi ska spackla spikskallar och måla lite lister, och så kommer snickaren tillbaka och drar mjukfogar och justerar diskbänken i sidled när den nya spisen är på plats. Men nu kan vi äntligen flytta in och börja boa oss på riktigt, hurra! Jag ska ta lite bilder när fotoljuset återvänder imorgon bitti. Ikväll tänker jag mest sitta vid köksbordet och tindra med ögonen, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!