söndag 9 maj 2021

Att stöka rundor

Efter mer än två veckors sjukstuga började Solhäll se ut som värsta knarkarkvarten, så idag har det stökats rundor med både det ena och det andra. Inte så stora projekt, men några väl valda insatser här och där för att återta kontrollen. Med återvinningen utburen till soptunnorna, vädrade plädar, en runda med dammsugaren i halva huset och ljuvligt varm vårluft strömmandes in genom sovrumsfönstret större delen av dagen, så känns det onekligen som att vi kan andas på riktigt igen. Känslan är obeskrivligt skön. 

Jag har också roat mig med att organisera upp saker i burkar och ställa i hörnskafferiet. Inte för att det fanns så mycket torrvaror att organisera, för vi slängde nästan allt när vi tömde det gamla skafferiet och har inte hunnit köpa så mycket nytt, men iallafall. I den tomma burken lyser makens frukostfröblandning med sin frånvaro. Han gick en promenad till affären för att köpa just det, och kom hem med helt andra saker. Tänk som det kan bli. Det får bli cornflakes imorgon istället. Min goda crunchy müesli med torkade jordgubbar och yoghurtpluppar bjuder jag inte på, hehe! Fast han är nog inte så intresserad av den ändå. 


Jag gick loss med dymoapparaten och gjorde etiketter till burkarna. Först tänkte jag bara markera sådant som annars kan vara svårt att urskilja vad det är, men sen fick jag feeling och gjorde etiketter till nästan alla burkar. Ett billigt söndagsnöje. 


När grannen handlar åt en får man världens finaste hushållspapper med små örtkvistar i grönt. Jag ska nog be henne handla i fortsättningen också, hihi! Trähållaren behöver helt klart en ny omgång färg framöver, för den är inte lika pittoresk. Grön, kanske?


I gröna rummet skulle jag behöva lite nya krukväxter, för jag har tagit kål på nästan alla under renoveringen. Det var inte så lätt att vattna när det stod en massa möbler och annan bråte framför fönstren, om man säger så. Där står iallafall en jättecool begonia som jag köpte för de läckra bladverkets skull. Och nu blommar den plötsligt!


Det blev fuskbilder idag också, men som ni läser har jag lagt min lilla energi på helt andra och mer välbehövliga saker. Nu ska jag sätta mig i soffan och bara njuta. 

4 kommentarer:

 1. Skönt att få lite ordning i tillvaron igen efter sjukstugan...
  Så fint det blev i skafferiet också! Undrar var min dymo är? Bra tips med etiketterna!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Härligt att komma tillbaks efter lång sjukstuga. Så fint i skafferiet. Samma etiketter som jag har. Fniss! Kraaaam pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen härligt att orka göra någonting igen.
   Ingen digital grunka går upp mot en vanlig hederlig dymo, hihi!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!