måndag 10 maj 2021

Jobbdag och trädgårdskväll

Idag har jag jobbat för första gången på 17 dagar. Hjärnan var kanske inte i sitt skarpaste läge (nåja, den är kanske inte så skarp i vanliga fall heller, hihi!) men det kändes faktiskt oväntat bra. Fördelen med att arbeta hemifrån var extra påtaglig i den här situationen, för jag kunde ta korta micropauser och blunda en stund mellan varven. Vädret har varit underbart hela dagen, och efter tidig kvällsmat skrotade jag ut i trädgården en timme. Det är verkligen den allra bästa medicinen för ett snabbt tillfrisknande. Och att man blir lycklig på kuppen är ju onekligen en fin bonus. 


Nu blommar min lilla magnolia. Blommorna har blivit som brända maränger bara på en dag, men i år orkar jag inte hålla på och dalta med väv hit och dit. Det får vara så. Från håll är den riktig vacker ändå. Den här lilla busken har äntligen börjat växa till sig på både bredden och höjden, men det har tagit 5-6 år. Om jag ska ha fler magnolior någon gång, så ska jag nog unna mig att köpa en större buske redan från början. Annars hinner man ju nästan kola vippen av ålderdom innan det blir något av dem, hihi!


På andra sidan gatan ligger det en underbar parkliknande trädgård, som jag verkligen njuter av att ha som granne. Nu blommar flera olika träd i nyanser av vitt och rosa, och det är så himla vackert. Själva har vi mest en långsmal cricketplan uppe vid vägen. Förvisso lättskött, eftersom man bara behöver klippa gräset, men ack så tråkigt. Jag måste nog plantera fler träd på vår sida också. 


Nu blir det glass och TV resten av dagen. Ikväll somnar jag nog tidigt. Fast det har jag å andra sidan gjort varje dag de senaste 17 dagarna. Jag längtar redan efter morgondagens kvällsrunda i trädgården. 

2 kommentarer:

  1. Visst blir man glad när ens lilla magnoliaträd blommar. I storlek med ditt. Nu ska visst frosten hålla sig undan ett tag, eller länge hoppas jag. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej usch, ingen mer frost nu tack. Men man vet ju aldrig...

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!