tisdag 11 maj 2021

Livsrevolution och ett fel som blev bra

För första gången i mitt liv äger jag en diskmaskin. Vi har aldrig haft någon i mitt föräldrahem heller, men efter bara ett par veckor måste jag säga att det är helt livsrevolutionerande. Husets två invånare är nämligen ganska lata när det gäller hushållssysslor till vardags, men nu står det iallafall inte odiskad disk på diskbänken. Jag kan bara undra varför vi inte skaffade en för länge sedan. 


Vår modell är bara 45 centimeter bred, men det är väldigt lagom för två personer. (Stekpannor och plåtar diskas fortfarande för hand.) Jag brukar gå och klappa lite på den om kvällarna och tala om för den hur välkommen den är hit. Första gången vi körde den blev jag helt gobsmacked när jag insåg att disktiden tickar ner digitalt som ett litet hologram på golvet. Jag gapade nog lika stort som någon som såg en bil för första gången i slutet på 1800-talet, hihi! Sen kände jag mig plötsligt väldigt gammal. Jag hänger inte med i utvecklingen längre...


För övrigt kom en av Åraslövs montörer på återbesök idag för att montera återvinningskärlen på utdragsluckorna under vaskskåpet. Han hade även med sig de knoppar vi egentligen hade beställt, men när han hade skruvat upp en på prov, så bestämde jag på stående fot att vi ska behålla de andra istället. Den enda skillnaden var egentligen färgen på metallknoppen i mitten, men helhetsintrycket blev faktiskt bra mycket snyggare med antikborstad mässing än med tenn. Tänk vilken tur att det blev fel från början, hihi!

4 kommentarer:

 1. Ja det där med diskmaskin eller inte, det är ju en fråga. Jag har haft diskmaskin jämt, tom när jag bodde själv här i fd. sommarstugan på den tiden. En bänkdiskmaskin minsann. Men jag gillar att diska för hand när jag campar eller är hos andra som inte har. Kul att du gillar din. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan också tycka att det är ganska rofyllt att diska för hand. Men när man jobbar heltid vill man ärligen lägga tiden på andra saker. Nu tycker jag att det är lite rofyllt att plocka ur diskmaskinen, när disken är klar. Det blir så lagom mycket när man bara har en mindre maskin. :-)

   Radera
 2. Diskmaskin var nåt jag skulle skaffa direkt när jag flyttade hemifrån minns jag att jag sa då, för det var ju det tråkigaste som fanns, att diska för hand.... Men sen dröjde det ändå, inte förrän mitt fjärde boende efter jag flyttat hemifrån blev det en diskmaskin, och det var till mitt förra hus. Numer har jag också en 45 centimeters, passar perfekt för mig!

  Ha det gott, trevlig långhelg!
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet egentligen inte varför vi aldrig har haft någon diskmaskin. Det har inte funnits någon där vi har bott, och vi har helt enkelt inte brytt oss om att sätta in någon. Men nu kan jag inte vara utan!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!