onsdag 12 maj 2021

Hej på dej, 'Apricot Beauty'!

Jag hade nästan glömt bort att jag stoppade ner ett gäng tulpanlökar i planteringen i slänten vid stugan i höstas. Men redan för ett par veckor sedan började bladen göra sig synliga, och idag pang bom så står tulpanerna plötsligt där i full blom. Sorten heter 'Apricot Beauty', och jag köpte den egentligen som ett substitut för 'La Belle Epoque' som var slut överallt, men när jag ser blommorna nu tycker jag verkligen att de är fullgoda ersättare. Jag blir nästan gråtmild när jag tassar ner och hälsar på dem i kvällssolen. Varför kan inte tulpaner blomma hela säsongen?

Tulpanerna har sällskap av marktäckande benved och en stor dunge nejlikrot 'Mai Tai', som var förra årets stora nyförälskelse. De senare har redan växt till sig rejält, och jag börjar kunna skönja mängder av knoppar. Törs man hoppas på att blommorna slår ut innan tulpanerna vissnar? Den färgmatchningen hade baske mig varit helt oslagbar. Man skulle nästan kunna tro att jag har planerat det, hihi!


För övrigt har jag faktiskt klippt gräset idag, för första gången i år. Mycket gräs blev det... Som vanligt langade jag det vidare till grannen i norr, som är duktig på det där med täckodling. Man undrar ju hur mina SMS skulle kunna tolkas, om de smyglästes av någon. "Jag har gräs. Ska du ha?" 

5 kommentarer:

 1. Ha Ha! Ja det kan ju tolkas lite hur som. Väldigt fina tulpaner och nu hoppas vi att nejlikroten slår ut så vi får se kombon. Kram Pia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag håller också tummarna för att den ska hinna slå ut. Det kommer att bli gudagrant i så fall.

   Radera
 2. Haha, mycket fint i alla fall :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!