lördag 8 maj 2021

Mobiltelefonperspektiv

Jag har fått en ny mobiltelefon och testar kamerafunktionen. En alldeles lagom aktivitet när man varken orkar baxa runt på systemkameran i trädgården eller lägga tid på att redigera bilderna efteråt. När jag ser resultatet tänker jag att det kanske kommer bli många fler mobilbilder framöver oavsett. Till och med i solljus blir bilderna klara och fina. Det är ju nästan fusk...

Mobilkameran har dessutom ett rätt kul vidvinkelperspektiv som möjliggör lite andra vyer än den vanliga kameran gör. Här står jag nere vid stugan och får med både grusterrassen, portalen, murgrönan på "hyllan" vid pumpen och stugan. Den där murgrönan är jag för övrigt rasande lycklig över. Den växer så det knakar och döljer redan att jag inte har hunnit göra färdigt stenläggningen nerför slänten. 


Magnolian är lite sen här i år, men det är ju inte så konstigt, eftersom det har varit så himla kyligt både på nätterna och på dagarna under hela april och nu så här i början av maj. Den har iallafall växt till sig på höjden sedan förra året och levererar ganska många knoppar i vår. Fint ändå att den väntade tills jag hann bli frisk, så att jag kan njuta av blommorna när de väl slår ut. Det ser ut att klara sig från nattfrost i natt också, och sen ska det ju visst bli 20 grader varmt på måndag. Det tackar vi för.


Gräset har vi inte hunnit klippa en enda gång i år än, men vad gör väl det. Det är väl kanske bara bra att det får komma igång ordentligt först. På baksidan är det ändå mest mossa, så här ser det nästan prydligt ut. Iallafall om man kisar, hihi!


För övrigt har jag varit i mataffären och handlat idag för första gången på vad som känns som evigheter. Tänk att något så trivialt kan kännas som ett helt äventyr, hihi! Smak och lukt är inte riktigt som det ska än, men jag köpte lite lördagsgodis iallafall. Det är ju så skönt när allt känns som vanligt. 

4 kommentarer:

 1. Härliga vårbilder. Det där med smak och lukt kan nog tyvärr dröja. Jag var sjuk i februari och har börjat få tillbaka lukt och smak nu, men då var det helt borta under sjukdomsperioden, förutom smaken salt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner också en väldigt distinkt saltsmak, och från och med idag känner jag också smaken av sött, men jag hade aldrig kunnat gissa vad jag faktiskt äter om jag inte hade vetat om det. Kaffe smakar bara blask. Konstigt det där... Men det låter ju hoppfullt om de riktiga smakerna kommer tillbaka. Jag håller tummarna för att det blir så för mig också.

   Radera
 2. Øj, hvor anderledes farver og perspektiv 🌞

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen! På telefon funkar det bra, men här på bloggen vet jag inte om jag gillar det så mycket. Jag planerar att återgå till min vanliga kamera, så snart orken är tillbaka. Det är ju bra mycket roligare att fotografera på riktigt. :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!