fredag 14 maj 2021

'Cunningham's White'

Förra sommaren planterade jag en rhododendron 'Cunningham's White' högst upp i slänten ner mot moraset. Mina föräldrar har en sådan vid sin sommarstuga, som breder ut sig på ett så makalöst fint sätt. Den växer lågt men rejält brett och fyller ut ett par kvadratmeter i yta, och det vore ju trevligt om min gör det också på sikt. Nu börjar knopparna öppna upp sig. 


Knopparna är ljuvligt rosa, men blommorna blir (som namnet antyder) vita, och det tycker jag är så vackert. Lila-cerise rhododendron kan bli lite väl svulstig ibland. En bonus är ju att bladen är vintergröna, så att man får lite struktur i trädgården även på vintern. Jag kanske ska sätta fler sådana här på andra ställen i trädgården.


Det gröna balkongräcket i bakgrunden fyller ingen annan funktion än att vara just en vacker bakgrund. Jag hittade det hos skrothandlaren här i byn, som till och med körde hem det åt mig. Sen stod det undanställt nere vid komposthögen i köksträdgården i ett par år, men hittade det sin plats här förra sommaren. Så funkar det ofta med mina loppisfynd. Men så har jag ju en välfylld lada också, hihi!

1 kommentar:

  1. Fin sort. Många blommor på den också. Ja men där blev ju det gamla räcket perfekt. Kram Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!