lördag 15 maj 2021

Obligatorisk olivolja och lite annat som är nytt

Återhämtningsfasen efter veckorna med corona har fört med sig ett uppdämt shoppingbehov hos mig. Renoveringskontot har förvisso gått varmt de senaste månaderna, men när var jag ens i en fysisk affär senast? (Om vi inte räknar mataffären här hemma i byn.) Igår hittade jag så fina mossgröna krukor från 2Have på byns finaste lilla blomsteraffär och kände mig manad att sätta sprätt på lite pengar. Jag köpte tre stycken i tre olika storlekar. De passar jättefint på flera olika ställen här hemma, men har hamnat i gröna rummet. Krukväxten på bilden är som någon slags korsning av murgröna och philodendron. Grönt på grönt, kan det bli finare?

På samma sätt som med diskmedelsflaska från L:a Bruket är det ju lika obligatoriskt med en flaska olivolja från Gridelli när man inreder sitt nyrenonverade kök. Man vill ju inte vara sämre än någon annan, så nu finns det en sådan även i vårt kök, hihi! Man får nog ändå säga att det är en löjligt dyr olja. Jag har redan gett maken stränga förhållningsregler att vi bara får använda den som smaksättning på sallader och kanske en och annan pasta vid speciella tillfällen. När flaskan är tom, kan jag ju alltid hälla på billigare olja från mataffären, hihi! (Precis som det med största sannolikhet kommer att bli Yes i den där diskmedelsflaskan från L:a Bruket så småningom.) Det ekologiska vinet är egentligen en tack-present som vi ska ge bort, men etiketten matchar ju olivoljan löjligt bra, så den får stå bredvid och vara fin så länge. 

Jag har hängt upp några köksredskap provisoriskt på trälisten ovanför spisen. En redskapslist med s-krokar i svart smide som ska sitta här är redan inköpt, men vi väntar med att sätta upp den till den nya spisen kommer. (OM den kommer...) Spismodellen vi har beställt har nämligen en liten "plåtkrage" som sticker upp på väggen baktill, och vi vill kunna måtta höjden på redskapslisten efter den. 


Jag har nätshoppat en ny grön to-go-cup från Stelton och en termoskanna från Eva Solo, som heter "Thimble". Jag blir glad när jag ser den där kannan, för jag tycker den är så rund och go' i formen. Den finns i flera olika färger, men jag valde Faded Green. 


Snart kanske man törs ge sig ut på en riktig shoppingrunda. Strosa på stan, gå i affärer, klämma på fina saker, äta lunch på restaurang och dricka en caffe latte på café. Om inte annat så bara för att känna att man kan.  I verkligheten tröttnar jag redan efter en sisådär 30-45 minuter, men det är ju ändå vansinnigt trevligt att få drömma lite grann. 

6 kommentarer:

 1. Härligt att kunna läsa dina härliga inlägg igen, skönt att ni mår bättre ❤️🌸🏠🪴

  SvaraRadera
 2. Vi fick hem en sådan spis som ni väntar på i februari. Jag fick inspiration från dig att köpa just den här spisen. VI är mycket nöjda men har valt att plocka bort plåten baktill då vi tyckte att den var väldigt dominerande. Tack för en härlig blogg och vilket fint kökt ni har fått!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du hittade lite inspiration här hos mig! Vi skulle också ha fått hem spisen i februari, men nu har leveransen blivit flyttad flera gånger. Verkar vara lite strul med importen, nu så här i coronatider. Fint att veta att plåten baktill går att skruva bort, om man inte gillar den.

   Radera
 3. De har en grön keramikkanna hos nätbutiken Gourmetrummet med olivolja som skulle passa så bra hos dig. Tänker alltid på dig när jag ser något som är grönt......
  Ha en fortsatt trevlig söndag.
  Kram Tummelisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Nu blir jag nyfiken. Måste nog googla lite. :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!