fredag 21 maj 2021

Småblommigt

Jag är svag för småblommigt, både när det gäller snittblommor, sommarblommor och perenner. Ja, på buskar och träd med för den delen. På brunnslocket har en bortglömd saxifraga (bräcka) i kruka stått ute hela vintern. Jag tror att den heter 'Peter Pan', för den ser ut som en sådan när jag googlar. Den har faktiskt varit mer eller mindre grön hela tiden, och nu blommar den med maffiga ceriserosa blommor som bildar en stor fluffig kudde. Så läckert! Jag har faktiskt inget minne av att den var så fin förra året. 


Nere vid bastustugan börjar nejlikroten 'Mai Tai' slå ut, men den perfekta färgmatchningen med tulpanen 'Apricot Beauty' ser dock ut att utebli, för tulpanerna har övergått i ganska traditionell rosa färg nu när de sjunger på sista versen. Men oj vad jag ändå längtar efter 'Mai Tai' i blom. Den har verkligen seglat upp på topplistan som en av mina absoluta favoritperenner, och så här andra året har plantorna verkligen växt till sig. Jag kommer fotografera den som en galning när blommorna slår ut, bara så att ni är beredda på ensidiga blogginlägg framöver, hihi!


Och så tar vi fredag igen. Det ska ju regna i helgen, så jag kanske ska engagera mig lite grann i att fixa lite grejer i köket. Som att hitta gardiner, till exempel. Eller spackla skruvskallar och måla dörrkarmar. Ja, något sådant får det nog bli. Happy Friday, allihopa everybody!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!