torsdag 29 juli 2021

Blomstertobak

Blomstertobak är ingen växt som jag direkt har lagt märke till förut, men i början av semestern köpte jag färdiga plantor på en lokal handelsträdgård, och jag måste säga att det har varit en riktigt angenäm bekantskap så här långt. Den blommar och blommar och blommar, och om jag är duktig och plockar bort vissna blommor så blommar den ännu lite mer. Bladen på plantorna är friska och frodigt gröna, och just den här färgen i ljusrosa/vaniljgult är verkligen en fullträff på min smakpalett. Det får nog bli blomstertobak i några krukor nästa sommar också. Fast i år har jag satt dem i en stor plåtlåda från skroten. Det är så bra att fynda lådor och hinkar där, för det är ofta redan hål i botten på dem.


För övrigt har det kommit rejäla regnskurar två dagar i rad, och idag kom det dessutom en hagelskur som hette duga. Iskulorna var stora som körsbär, och ett tag oroade vi oss nästan för att det skulle bli bucklor på bilarna. Temperaturen är "bara" runt 19 grader, och jag har till och med kunnat ligga under en tunn filt och kura en stund under eftermiddagen. Jisses, så ljuvligt! 

2 kommentarer:

  1. Nu är det länge sedan jag odlade blomstertobak och även då fanns det flera vackra sorter, men det var bara den vita som doftade fantastiskt i skymningen. Hoppas att din också doftar! Annars rekommenderar jag att du skaffar någon vit planta nästa år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mina doftar dessvärre inte så mycket alls, men jag har hört flera personer som säger att de vita doftar helt fantastiskt. Jag får komma ihåg det till nästa sommar. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!