fredag 23 juli 2021

Häng med mina väninnor

Äntligen fick jag och mina två Malmö-väninnor tillfälle att träffas och bara hänga. På grund av corona har vi inte kunnat ses sedan i augusti förra året, så vi hade mycket kvalitetstid att ta igen. Vi brukar alltid göra någon slags utflykt tillsammans, men den här gången kände vi ett trängande behov av att bara sitta och prata, så vi stämde träff i den ena väninnans ljuvliga lilla kolonistuga i Sibbarp. Det är verkligen ett litet paradis, bara ett tvärkast från storstaden.  


Vi hade lösa planer på att hinna med en promenad ner till havet och kanske till och med ett bad, men vi blev sittande under pergolataket och bara babblade i 6 timmar. Så mysigt med vinranka, murgröna och kulörta lyktor i taket. Jag fnissade lite över de grekblå fönsterkarmarna på stugan, som jag själv var med och målade i slutet av 90-talet. Jag gjorde minsann ett bra jobb, för färgen var fortfarande i gott skick. 


Till lunch serverades det vattenmelon, tomater, frukt, små fetaostpiroger och färskt surdegsbröd från Systrar & Bröder, som är ett av Malmös mer kända bagericaféer. Mums!


Värdinnan är en hängiven te-drickare, så jag hade med mig en rolig zinkkruka i form av en tekopp. Blomman är en flitig lisa, som heter 'Appleblossom' och nästan ser ut som en liten ros. Jättefin!


Till eftermiddagsfikat blev det pecannötpaj med vaniljglass. Syndigt gott! Jag har med mig en bit hem, som jag ska äta med andakt imorgon. 


Och mitt i allt det redan trevliga fick jag en tidig födelsedagspresent, - en galen pippi på pinne gjord av Roger Svensson på Åhus Keramik. Är han inte härligt kaxig så säg? (Ja, pippin då. Inte Roger, hihi!)


Vilken härlig dag! Man är allt bra svältfödd på häng med sina väninnor, ändå. Måtte pandemin fortsätta gå på rätt håll, så att det inte dröjer lika länge till nästa gång vi ses. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!