tisdag 27 juli 2021

Kärt möte i Halland

Igår hann det inte bli något blogginlägg, för jag kom hem så sent. Från sen morgon till sen kväll befann jag mig i södra Halland, närmare bestämt i Laholm och senare även ute vid havet i Skummeslövsstrand. Det är nämligen en fin sommartradition (undantaget coronasommaren 2020) att åka hit och träffa mina två kära väninnor som bor utomlands i vanliga fall, men som vistas här om sommaren. Våra vägar korsades första gången för ganska exakt 30 år sedan, när vi alla tre jobbade som au pairer i Seattle, USA. I vår ungdom bodde vi också samtidigt i Malmö under långa perioder, då vi fortsatte att umgås nästan dagligdags. Nu är vi tre gamla tanter på snart 50 år, men vänskapen är still going strong. Så härligt!


En av väninnorna och hennes familj äger ett urmysigt litet gathus i den äldre delen av Laholm som heter Gamleby. Här kan man gå runt i evigheter på kullerstensgatorna och bara titta på alla fina hus, med rosor och stockrosor som växer utanför. Jag tyckte att det påminde en del om de äldre delarna av Simrishamn. Verkligen charmigt! Vi åt en fräsch lunch på Delihallen (naturligtvis lax när jag var vid Lagan), där vi dessutom skymtade författaren Björn Hellberg, som ju bor i Laholm. Kändispoäng, minsann. 


Efter en fin kväll i den andra väninnans stuga vid stranden, styrde jag kosan hemåt igen. Nu dröjer det förmodligen ett helt år innan vi får tillfälle att träffas nästa gång, men jag ser redan fram emot det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!