söndag 25 juli 2021

Loppisrunda

Söndagar brukar vara en bra loppisdag i våra nejder, för då är nästan alla bra ställen öppna samtidigt. Maken och jag tog skåpbilen och körde en runda efter lunch. Vi avverkade skrothandlaren här hemma i byn och tre ställen i Lönsboda, och nog vittnar skörden om att vi var lite svältfödda på loppisrundor, hihi!


I ett av uthusen på skroten hittade jag en jättecharmig gammal kuskbänk, som blev min för 100 kronor. Var inte det ett fynd, så säg? Den blir fin att ha som blomsterbänk i trädgården. Fast inte där den står på bilden här nedanför dock, för där har vi ju egentligen vårt gröna cafémöblemang.


I Lönsboda finns det tre utmärkta loppisställen mitt inne i samhället. Två ligger dessutom alldeles bredvid varandra. Jag köpte en tallrikshylla, en spegel, en liten grön kopp från Arabia och en tallrik från Rörstrand. Tallrikshyllan tänkte jag kunde bli fin på väggen ovanför kökssoffan, och det var faktiskt väldigt fint med en mörkbrun hylla där, men den skulle ha varit lite bredare. Vi får väl se vad det blir av den. 


Tre gröna kaffeburkar från Gevalia slank visst också med hem. De har små vita porslinsknoppar på locken, men just den detaljen tror jag nog inte är original. Fast det är ganska charmigt. Burkarna hamnar kanske i skafferiet eller på någon hylla i köket eller ute i smatten. 


Det var ju för väl att man äntligen fick åka på lite sommarloppis. Vi kom kanske hem med onödigt mycket grejer, men så kan det gå när man drabbas av sakletarsjukan och dessutom har tillgång till skåpbil. Och så var det ju så himla länge sedan. 

7 kommentarer:

 1. Fina fynd! Burkarna är helt ljuvliga :)
  Sommarkram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt, men plåtburkar kan man ju ha precis hur många som helst. ;-)

   Radera
 2. Åhh en såndär tallrikshylla hade mamma i köket. En brun. Härliga loppisfynd. Kram Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tallrikshyllan var ett spontanköp, får jag medge. Vi har egentligen inte riktigt bestämt vad vi ska ha över kökssoffan, men jag tänkte att man iallafall kunde testa. Fast nu blir det nog inte just den här tallrikshyllan där. Vi får väl se. :-)

   Radera
 3. Tallriken var verkligen superfin! Så kul med alla loppisar! Jag skall göra en runda i Limmared på lördag. Hoppas att hitta massa fina saker då. Har en hel lista på saker att hålla utkik efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har googlat lite för att se vilken serie tallriken kommer ifrån, men hittar inget. Hojta gärna till om du är duktig på sådant! :-)

   Radera
  2. Ha ha. Önskar att jag var duktig på sånt! :-) Rörstrand har gjort så många olika serviser och på deras sida har de inte tagit med alla serier och så har de ingen bildsök. Ärligt? Inte ens Grön Anna finns med? Vad är det? De borde kunna bättra sig på den delen. Letade efter min serie där när jag köpte den men finns heller inte med. Men det kanske gör det mer speciellt? Tallriken är i alla fall superfin! Oavsett vilken serie som den tillhör :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!