söndag 18 juli 2021

Pausdag från värmen

Idag har det blåst rejält mer eller mindre hela dagen. Ja, nästan full storm faktiskt. Vi vaknade redan imorse av att lampan på fönsterbrädan åkte i golvet och att gardinen stod som en spinnaker rakt in över sängen. Jag får ändå säga att det har varit rena rama befrielsen med en pausdag från den extrema värmen. Fast imorgon får jag nog ta fram räfsan och kratta löv i köksträdgården. 


Jag är glad att jag inte odlar så mycket i år, för man kan lugnt säga att jag har slarvat med vattningen i år. Nu är det så himla torrt i pallkragarna att jorden nästan inte tar upp vattnet när jag vattnar. Tomater blir det iallafall, men vilken sort vet jag inte. Det är nämligen "fådda" plantor som gäller i år. 


Nu börjar mina dahlior att slå ut på utsidan av kastanjestaketet. Än så länge kommer det bara enkla sorter med blommor i aprikosgult och ceriserosa. Det var helt klart ett lyckat drag att sätta dem på den här växtplatsen, för här får de mycket sol och så är det lätt att ha koll på eventuella sniglar som kommer krypande för att få sig en munsbit. Tidigare somrar har jag både testat att ha dahlior i pallkrage och kruka, och även direkt i marken inne i köksträdgården, men årets planteringsplats är den bästa hittills. Här får de dessutom naturligt stöd av spjälorna i kastanjestaketet. Om jag ska ha alla kvar, så blir det nog en reprisering nästa år. 


Jag har faktiskt inte gjort ett levandes dyft idag, utan mest legat på soffan och läst och tittat på avsnitt efter avsnitt av "Salvage Hunters" på TV under eftermiddagen. Jätteskönt! Är det semester så är det. Då får man göra vad man vill. Eller inte göra något alls, om man hellre vill det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!