lördag 28 augusti 2021

Spontan tur och retur till Malmö

Planen för dagen var egentligen att vi skulle ta med svärmor och Frölunda-svägerskan till Wanås Konst, men på grund av de dåliga väderutsikterna och tågstopp under helgen mellan Malmö-Lund, så omgrupperade vi oss redan igår kväll och bestämde att vi skulle ses på Malmö Muséer istället. Där visade det sig dock att man var tvungen att boka tid nu under coronapandemin, och tiden vi hade tänkt oss var  fullbokad. Ingen kultur idag, alltså. 


Fast lite kultur fick vi ändå, för i en nisch i slottsvalvet hittade vi en installation av det anonyma malmöbaserade gatukonstkollektivet AnonyMouse: Slottet MalmöMUS med tillhörande MUSeum. Så charmigt! Fler roliga miniatyrskapelser hittar ni på kollektivets Instagram-sida. (Klickbar länk.)


Dagens stora höjdpunkt blev istället lunchen på Kin Long, som är en kinarestaurang utöver det vanliga "svenska" kinamatskonceptet. Här är det inte fyra små rätter som gäller, utan mer kinesisk fine dining. Vi beställde in olika varmrätter som vi delade på, och jag törs ärligen säga att jag inte har ätit godare kinamat någon annanstans. (Möjligtvis med undantag för en 2-dollarslunch i ett hål i väggen i Chinatown i Los Angeles.) Smakrik, fräsch och vällagad mat i fantastisk miljö. En rolig bonus var den talande robotvagnen, som kom rullande på egen hand med te och dricka. Någon sådan har jag aldrig sett förut.


En mer eller mindre spontan tur och retur till Malmö, alltså. Ett härligt sätt att tillbringa en regnig lördag i slutet av augusti. 

1 kommentar:

  1. Låter som en riktigt härlig utflykt med god mat också!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!