söndag 26 september 2021

Årstidsaltaret i höstskrud

Jodå, det blev ännu en dag med härlig höstsol. Jag låg förvisso och drog mig ganska länge på morgonen, men från 11 och framåt var jag ute och smågrejade i flera timmar. Det där med höststädning var jag inte sugen på alls, så jag började min vana trogen med det roliga: Att höstpynta på hörnan mellan huset och ladan. Jag hade redan ljung och pumpor hemma, så det var bara att sätta igång. 

Jag tänkte att jag skulle vara lite mer återhållsam och stylish den här gången, men sen öppnade jag förrådet på sidan av ladan och återföll i min vanliga more is more-filosofi. Det där med att vara sparsmakad är inget för en riktig skrotfia som jag. Hela ladan är ju dessutom full av gammalt mög, som jag kan släpa ut och använda. Idag försökte jag ändå bli av med lite bråte till grannen, men hon var smart nog att inte nappa på det. 

Det här bordet står ute året runt och ändrar dekorationer alltefter säsong. Man skulle nästan kunna kalla det för mitt lilla årstidsaltare. Jag kom på att jag ju numera har fina rostiga årstidsskyltar från Rörbäckens trädgård, så jag hängde upp "Höst"-skylten i det gamla stallfönstret. Bra ändå med skylt, om nu någon skulle undra vilket årstidstema det är jag har försökt skapa, hihi!


Vit pumpa och grön höstväxt i grå kruka från Bergs Potter. Just den hörnan ser ju faktiskt lite stylish ut ändå, hihi! 


Det lilla körsbärsträdet i zinktunnan stod på framsidan tidigare och är egentligen på väg ner till köksträdgården, där det ska grävas ner på vinterförvaring. Så länge löven sitter kvar på grenarna kan det få stå här vid bordet. Jag hoppas på lite sprakande höstfärg. Pumporna i terracotta hittade jag på en lokal loppis häromåret. Bra ändå att kunna återanvända samma varje år.


De gamla badkarsfötterna och symaskinsbordet kommer från skroten här i byn, som är rena rama guldgruvan för skrotsamlare som jag. Nu försöker jag undvika att åka dit, för jag vet att jag alltid kommer hem med något nytt fynd. En låda med fallfrukt gör sig fint mot allt det rostiga och mjukar upp allt det hårda.


Vit klockljung i korg och mörkrosa vanlig ljung i en gammal verktygslåda. Båda sorterna är köpta till billigast möjliga pris på Jem & Fix och på Ekohallen. Många ljungsorter är ju faktiskt perenna, men jag har aldrig lyckats hålla plantorna i liv, eftersom de ofta blir kvar i sina krukor hela vintern. 


En minikryssboll åkte upp i en kruka i ampeln som hänger i hängrännan på hörnet vid ladan. Spindelnät har vi överallt för jämnan, men det känns som om det har varit ovanligt mycket spindlar i år. Inte så mysigt. Jag bekänner att jag dammsög upp mängder av både spindlar och spindelnät i tvättstugan häromveckan. Kanske inte så snällt, men vad ska man göra? Sedan slängde jag dammsugarpåsen i soptunnan, så nu har de små liven säkert krypit ur både påsen och tunnan och flyttat tillbaka in i källaren igen...

Hur det där kunde ta flera timmar kan man ju undra, men jag småfixade med lite annat också, som att dra ogräs ur gruset och att börja flytta in lite lös bråte i ladan. Jag lyssnar alltid på poddar i hörlurar när jag går där och drar.  Idag blev det både Röda vita rosen, Billgren-Wood och två avsnitt P3 Dokumentär. Det är så himla trivsamt med "prat-radio", tycker jag. Nu har jag laddat om mina batterier och är redo för måndag.

4 kommentarer:

 1. Så himla höstfint du gjort. Jag måste ta tag i allt. Ljung är alltid lika fint och en eller två pumpor därtill. Gillar den där rostiga skylten. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Pia! Tur ändå att man kan avgränsa omgivningen med kameran, för det är inte alls lika prydligt utanför bild, hihi! :-)

   Radera
 2. Älskar ditt årstidsaltare med den fina skylten. Är sååå avundsjuk på dina terrakottapumpor - du är makalös på att göra fina fynd !
  Haha - känner också igen mig i att göra det roliga först, då får man ju energi till det andra sen.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Isa! Ja, ibland har man tur att bara snubbla på coola saker på loppis. Men det är inte allt som är lika coolt när man väl kommer hem, hihi!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!