torsdag 16 september 2021

En extra ledig dag

Och så var det Thank God it's Thursday-dags igen. Jag känner mig verkligen priviligerad som har möjlighet att unna mig en extra ledig dag i veckan. Att jobba fyra dagar och vara ledig tre ger livet mer balans på något vis. Man orkar mer både hemma och på jobbet, och det blir ändå tid över att göra ingenting.

Vilken veckodag är den ultimata dagen att ha ledigt, egentligen? För några år sedan var jag ledig på onsdagar och det var inte heller så dumt, för då jobbade man aldrig mer än två dagar i rad. Fast det där med lediga fredagar gör att det känns som om veckan har två lördagar, och när man går hem från jobbet på tisdagar har man redan avverkat halva arbetsveckan. Vilken dag hade ni valt?

8 kommentarer:

 1. Jag har ju mina onsdagar jag, numer varannan men förut hade jag varje vecka, det var vardagslyx! Jag har då två fredagar i veckan med onsdagsledigt, så därför har jag alltid tyckt att det varit bäst. Veckan blir aldrig jobbigt lång, utan skönt uppdelad. Och jag är ju sån att ju längre jag är ledig, desto svårare har jag att komma igång igen, därför har jag inte valt att ta en ledig dag bredvid en helg!

  Men oavsett, en extra ledig dag i veckan är skönt!!
  Trevlig helg då! ;)
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade också att ha onsdagar ledigt, men fredagar funkar fint det med. Men nog är det så att man verkligen slappar till när helgen blir så lång. På måndagar är jag inte överdrivet pigg precis, hihi!

   Radera
 2. Jag har tidigare varit ledig både fredagar och onsdagar under olika perioder, bra båda två tycker jag. Ett år kunde jag inte få en hel ledig dag utan var ledig fredag eftermiddag och måndag förmiddag, det var faktiskt ganska bra det också, det kändes så länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två halvdagar har jag aldrig testat, men det är kanske inte så dumt. Bara man är disciplinerad och faktiskt går hem i tid...

   Radera
 3. Jag är ledig varje torsdag. Då jobbar jag på i 3 dagar och får torsdagen ledig. Sen är det bara fredagen kvar innan helgen och fredagen känns som ingenting, den bara försvinner och sen är det helg. Det känns alltså nästan som att jag bara jobbar 3 dagar i veckan. Ett bra upplägg för mig. På torsdagen gör jag vad jag vill. Är en hel del i trädgården. Jag har inga måsten, jag går bara ut och så får jag se vad jag hittar på.
  Du en stor inspirationskälla och mitt trädgårdsintresse har verkligen ökat sedan jag hittade din blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad glad jag blir att du hittar inspiration här. :-)
   Jag är nog ett bra bevis på att man kan om man vill, för när vi flyttade hit kunde jag absolut ingenting om trädgård. Jag är ingen expert nu heller, utan kör lite mer "trial and error" och "learning by doing". Går det så går det, och går det inte så får man göra något annat.

   Radera
 4. jag har även provat att vara ledig måndagar, och det var inte helt fel. När helgen var slut så fanns där en hel ledig dag kvar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig provat att ha lediga måndagar, men tekniskt sett borde det ju förlänga helgen på samma sätt som fredagar. Fast jag grunnar lite på om det inte skulle kännas som att veckan har två söndagar... :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!