fredag 10 september 2021

Hela dagen i trädgården

Vilken underbar sensommardag det har varit idag! Så varmt har vi nog inte haft sedan i juli, tror jag. Jag har varit ledig och passade på att tillbringa precis hela dagen i trädgården. Rhododendron som jag grävde upp från rabatten på framsidan förra helgen låg i skottkärran och väntade, så jag började med att gräva ner den bredvid rundeln bakom bastustugan. Den är lite klen, men det var den ju redan innan. Tar den sig så tar den sig. Den torra trädgrenen som kom med på bilden städade jag bort från buskaget bakom. Där skymtar också mitt förråd av kan-vara-bra-att-ha-pinnar.

Sen skulle jag klippa gräset, men jag fick börja med att kratta ihop och skopa upp alla mosiga päron, som låg på marken runt uteplatsen. Det luktar ganska jäst i hela den delen av trädgården, kan jag säga... Och getingarna festar loss rejält, så man får passa sig. Jag klarade mig dock utan några stick idag, peppar peppar.


Vidjehortensian vid rostornet är så himla fin i år. Tät och med mängder av blommor. Lammöronen är också frodiga och fina, men i övrigt börjar det se ganska torrt och visset ut i resten av rabatten. 


Dörren på baksidan har stått öppen hela dagen och står fortfarande öppen nu på kvällen. Det är nästan lite semesterkänsla i att klafsa in och ut i badskor. Och nyklippt gräs är ju alltid ljuvligt. 


Imorgon ska det visst regna, men vad gör väl det. Dagar som den här lever man länge på. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!