lördag 23 oktober 2021

Höstlördag

Oj, vilken härligt solig höstdag det har varit i "Glesbygd". Men ändå ganska kall. Fint är det iallafall när solen får de redan brinnande gula höstlöven att fullkomligt spraka. Nog är det härligt att bo i ett land med riktiga årstider ändå.  


I kålskålen i köket har jag höstpyntat lite försiktigt med minipumpor i grönt och gult. Här har jag också lagt ett gäng kastanjer, som är plockade här hemma i trädgården. Lite fega färger jämfört med fyrverkeriet utomhus kanske, men passande färgskala för köket i övrigt. 


Vi plockade ihop ett rejält lass med loppisgrejer, slängde in det i skåpbilen och körde till secondhandbutiken två gator upp i backen. I samband med det spräckte maken sina välanvända favoritjeans, så det fick bli en tur direkt in till stan för lite klädshopping. På vägen hem stannade vi till vid antikaffären på Färlövs Prästgård, som alltid är värd ett besök.


Antikaffären är inhyst i en gammal ladulänga, och jag kan inte tänka mig ett drömmigare ställe för en antikaffär. Det är så himla mysigt att gå runt och titta i de charmiga gamla rummen, och allt är så fint ordnat med tända ljus och sprakande brasor i kaminerna. Dessutom tycker jag att priserna faktiskt är hyfsat rimliga, om man jämför med hur det kan vara på många andra antikaffärer. 


Jag köpte en gammal ostform i allmogestil, som jag tänker kan bli jättefin som årets adventsljusstake med lite oasis i botten, ljushållare i smide, vita ljus och grön mossa. Fast just nu får den tjänstgöra som förvaring till oljeflaskorna vid spisen. 


I botten invändigt har formen ett jättefint cirkelmönster. Tänk, så fina ostar det måste ha blivit förr i tiden. 


Ja, så gick den lördagen. Ikväll tittar jag på del två av den spännande brittiska ubåtsdeckaren "Vigil - död man ombord". Engelsmännen kan verkligen det där med att göra välgjorda deckare. Kanske tjuvstartar jag tittandet redan före ordinarie sändningstid, för det nya avsnittet ligger redan ute på SVT Play. Ja, så får det nog bli. Over and out!

2 kommentarer:

  1. Kul med fina antikbutiker. En ostform har jag letat efter för jag brukar göra eldost. Får väl åka söderut och leta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, egen eldost låter spännande! Tror dock att just den här formen är lite för skruttig för att hålla för det. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!