lördag 30 oktober 2021

Kastanjetema och biltvätt

Vi besökte två loppisar i grannbyn på förmiddagen, mest bara för att komma ut på en liten tur. Jag har snöat in på mörkbruna toner som accentfärg i köket och slog därför till på en hållare för hushållsrullar och ett handsnidat gammalt träfat i just den nyansen. Jag tycker det är härligt med lite mustigare färger nu över vintern, och det är ju faktiskt dags för vintertid på riktigt inatt. 


Kastanjebrunt skulle man nog kunna säga, och just kastanjetemat är påtagligt även när det gäller valet av TV-tittande. Jag har nu bara ett avsnitt kvar av den danska kriminalserien "Kastanjemannen", som går på Netflix. Har ni sett den? Den är välgjord och påminner lite om "Bron" både i berättarteknik, stil och stämning, fast min vältränade deckarläsarhjärna listade ut hur allt hänger ihop ganska tidigt. Tror jag iallafall, för jag har ju ett avsnitt kvar. 

När vi ändå körde förbi macken i grannbyn var planen att vi skulle passa på att tvätta skåpbilen, men av detta blev det intet, eftersom radioantennen satt hopplöst fast och inte gick och skruva av. Det fick bli handtvätt med svamp och slang hemma på uppfarten istället, och det blev ju fint det med.


För övrigt är det en sådan där dag då jag känner mig allmänt tjock i skallen och helst av allt bara vill sova. Inte på hugget, om man säger så. Nu blir det mysbyxläge resten av dagen. Och lördagsgodis. Gott så!

4 kommentarer:

 1. Jättefina saker du hittade, jag gillar det där mörkbruna just nu...
  Ja visa dagar är man bara sådär "tjock i skallen" och då är soffhörnet det bästa :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det fint med mörkbrunt så här års. :-)

   Radera
 2. Vilket vackert fat du hittade. Det är tyvärr lite dåligt med loppisar här så inga spontanbesök för mig. Nytvättad bil är aldrig fel. Kram Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har mängder med loppisar i krokarna, där man kan göra riktigt fina fynd. :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!