onsdag 20 oktober 2021

Som sommar och silikon

I Skåne är det verkligen tvära kast när det gäller vädret. I förrgår stod vi och skrapade rutorna på bilarna på morgonen, och imorse när vi vaknade var det över 14 grader varmt ute. Dessutom blommar 'Awakening'-rosen för fullt vid äppelträdet, så om man kisar kan man nästan tro att det är mitt i juli och inte i slutet av oktober. Galna världen... 

Kvart över sju imorse kom snickaren på återbesök för att fixa till lite silikon mellan kaklet och kanten på diskbänken, samt ett par vita mjukfogar där taklisterna glipade mot taket lite här och där. (Så blir det när man bor i ett hus där det inte går att bygga rakt, hihi!) Inte för att det direkt såg så katastrofalt ut innan, men nu när man ser efter-resultatet så märker man verkligen vilken skillnad sådana små detaljer gör. I och med detta törs jag nog nästan konstatera att köksrenoveringen 2021 officiellt har gått i mål. Så himla skönt!


Inredningen är fortfarande lite fläckvis spartansk, men det där är ju ett angenämt problem. Framförallt  kräver det inte hjälp av hantverkare. Det jag spanar mest efter är något kul att sätta på väggen bakom kökssoffan, där det fortfarande är helt tomt. Den enklaste lösningen vore ju att sätta upp ett likadant hyllplan som det vi har ovanför arbetsbänken på kortsidan, men det vore helt klart roligare att hitta något som bryter av lite grann. Kanske en gammal hylla av något slag, eller kanske en eller ett par tavlor? Jag vet det när jag ser det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!