måndag 22 november 2021

Gyllenlack och palettblad

Jag har sjungit gyllenlackens lov många gånger tidigare här på bloggen, och nu gör jag det igen. Jag har nämligen flera plantor som fortfarande är gröna och frodiga, och en av dem levererar till och med blommor fortfarande. Det känns extra häftigt när man betänker att just de här plantorna var bland de första jag införskaffade i våras, faktiskt så tidigt som i mars. Det får man väl ändå kalla valuta för pengarna!


I gröna rummet går jag mot alla mina vanor så här års och drar upp sticklingar från mammas palettblad. Kanske är det egentligen alldeles för mörkt för sådant den här tiden på året, men just palettblad tycks ju vara extremt livskraftiga och benägna att klara det mesta. Går det, så går det. Moderplantan är mörkt röd, men i solljuset igår var bladen på mina små plantor nästan violetta. 


Ser ni att jag har målat om det lilla blombordet, förresten? Färgen är från en provburk med nyansen 'Forest Moss' från Little Greene (ni vet kulören som Johanna Bradford har på sina köksluckor), som inte är helt olik S3020-G70 Y, som vi har i vårt kök. Tidigare var bordet ommålat i den mörkgröna nyansen '0125 Palmetto' från Jotun, men jag var aldrig riktigt nöjd med den, för den drog lite för mycket åt blått. Min hemliga dröm är egentligen att hitta ett antikt grönt blombord i jugendstil med spjälor, men innan det dyker upp funkar det fint med det här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!