fredag 26 november 2021

Ledig fredag

Som beräknat överlevde jag förmiddagens tandläkarbesök och gick därifrån både med nyputsat garnityr och en ny tid om ett par veckor, då de ska laga en fraktur på en gammal amalgamfyllning från 1800-talet. Sen gjorde jag några ärenden i diverse affärer nere på byn (det finns typ mataffär, systembolag, apotek och blomsteraffär, så det var väl ungefär det), men vad jag har ägnat resten av dagen åt vete katten. Kaffedrickning och lite småpyssel hemma har det iallafall blivit. 

På mataffären var det juligt värre. Jag köpte pepparkakor, julmust och charmiga servetter med juläpplen på. Fast det där mönstret hade ju funkat minst lika bra på sommaren, eller hur? Jag kanske ska bunkra ett par paket till och gömma undan till midsommar, hihi!

Både min mor och min moster har skickat härliga bilder på adventspyntade hem under dagen, men själv har jag faktiskt inte kommit så långt. Ängeln jag köpte på Jysk har iallafall fått komma fram på köksbordet. Jag knipsade några kvistar buxbom och gjorde en manschett, så nu ser hon ut som en liten Lucia. Jag tycker hon är riktigt fin. Om man inte visste var jag har köpt den, så skulle man nästan kunna tro att hon kom från en riktig keramikverkstad. 

Skruvade högblanka ljus är egentligen inte alls min grej, och jag är inte riktigt övertygad om att jag gillar de här heller. Fast jag tycker om höjden och "spaghettifärgen" på dem (jag har tre till i en låda i hallen), så jag ska nog ändå se till att använda dem här i köket veckorna fram till jul. Smutsgul duk på köksbordet känns däremot inte så adventigt, så den ska jag nog byta ut redan imorgon. 

Jag brukar inte ta fram tomtar redan till advent, men på låskistan på köksdörren har jag faktiskt hängt en söt liten mustomte i röd luva. Den kommer från Afroart och jag hittade den på en porslinsbutik i centrala Linköping, när vi var där för ett par veckor sedan. Vem hade inte velat ha en sån där fin grön tovad jacka? Jag känner iallafall en, hihi! Den gula kökshandduken åker också i tvätten efter imorgon, men jag tänker att jag kan skita ner den lite till medan jag adventsstökar. Det känns ju lite olönt att hänga upp rena handdukar innan man ens har städat klart...


Vi är inga stordrickare när det gäller glögg, men en liten skvätt vill man ju ha till första advent, om inte annat för den goda doftens skull. Tur att det finns halvflaskor. Ekologiskt, dessutom. Jag ska nog ta mig en slurk, när all eventuell bilkörning är avklarad under morgondagen.


Inga ljusstakar hos mig än alltså, men imorgon går jag all in på adventspyntandet. Mest spänd är jag på att se om ljusslingan på rosbågen fortfarande fungerar, efter att ha suttit uppe sedan jag slängde upp den där till advent förra året. Man kan ju alltid hoppas. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!