tisdag 21 december 2021

Ansjoviskris och vintersolstånd

Dagen började lugnt och skönt med bokad massagetid i Osby och sedan kaffelunch på Espresso House i Hässleholm. Efter det drogs tempot upp avsevärt, när jag svängde in på parkeringen vid ICA Maxi och insåg att jag knappast var ensam där. Tur att jag hade varit flitig och skrivit en inköpslista, för jag får alltid hjärnsläpp i sådana sammanhang. Väl i affären drabbades jag också av insikten att det inte finns en endaste liten burk ansjovis kvar att köpa i butikerna. Att Janssons frestelsen är hotad till jul har tydligen varit en nyhet i media sedan i november, men det helt gått mig förbi. Som tur väl var sprang jag på en kollega här hemma i byn, som sade sig ha en hel burk över, och hon var snäll och lovade att jag kan få den. Julen är räddad!


Vid 16.58 inföll vintersolståndet, och det firade vi med en kall öl och ett varmt bastubad. Med 6 minusgrader på termometern var ett dopp i tunnan helt överflödigt, för det räckte gott och väl att sätta sig på bänken utanför bastustugan och ånga av sig en liten stund. Lite extra god kvällsmat blev det också därefter, för nog måste man festa till det lite extra när ljuset återvänder. Vi körde på 70-talstema med lövbiff, pommes frites och persiljesmör, hihi!

Nu ska jag titta på Downton Abbey-filmen, som visas på kanal 5. Av någon märkligt anledning har det faktiskt inte blivit av att jag har sett den, trots att jag fullkomligt älskade TV-serien. Kan man annat än älska Violet Crawley?

2 kommentarer:

  1. Svar, nej man kan verkligen inte annat än att älska henne, hon är bäst!
    Det kommer väl en film nu igen, på bio i jul om jag inte fått det helt om bakfoten!
    Bästa serien ju!

    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  2. Älskar oxå Downtown Abbey, de är verkligen mysiga att titta på!
    Det blir väl lite extra sofftid nu i mellandagarna och då gäller det ju att hitta något bra att titta på!

    God Jul!

    //Lillianna
    www.pinktownroses.com

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!