onsdag 22 december 2021

Da'n före da'n före doppareda'n

Så kom det snö igen. Inte i lika stora mängder som förra gången, men alldeles lagom för att skapa julstämning runt huset. Jag har faktiskt inte vinterpyntat alls utomhus tidigare i år, men idag grejade jag om lite grann på mitt "årstidsaltare" på hörnan. Med ett par gamla röda skidor, en trälåda på högkant, en lykta och en snöig gran i korg blev det juligt på två minuter. 


Jag bytte ut "Höst"-skylten som hänger i det gamla stallfönstret mot en som är mer anpassad efter den faktiska årstiden. Tänk, nästa gång det är dags att byta kommer det att stå "Vår" på skylten. Åhhh!


På kökstrappan ställde jag fram min fina gröna kälke och hängde upp en lykta i kroken på väggen. Lite granris nedanför trappan, och sen behöver det inte vara mer än så. Den stackars ölandstoken som skymtar längst ner till vänster i bild blev rejält knäckt efter förra snöomgångens lavinartade takras. Den får jag nog klippa ner helt i vår, men det ska den väl tåla. 


Vi har varit dåliga på att mata fåglarna hittills i vinter, men nu har de fått både frön och hängande gottigott. De klockformade kokosfettbollarna är som julpynt i sig, där de hänger från grenarna i äppelträdet. Sådana här kan man säkert göra själv, men jag har ju bestämt mig för att vara extra lat i vinter och köpte färdiga på Rusta. Jag tror inte att fåglarna misstycker. 


Dagens garv bjöd Underbara Clara på. Hennes liknelse av vad som händer när klänningen blåser upp är helt obetalbar. Jag får säga att den här tjejen verkligen lever upp till sitt bloggnamn. Av alla storbloggare (fast det heter väl egentligen influencer nuförtiden) tycker jag att hon spelar i en helt egen division, både när det gäller språk, stil, innehåll och bilder. Härligt med någon som vågar bjuda på sig själv, och som inte känns så himla ängslig och ännaklämd, som vi säger i Skåne. 


När blå timmen föll över nejden körde jag ut på landet och hämtade den utlovade ansjovisburken hos min fina kollega. Tack, S! Nu har du räddat julen!


Imorgon är maken också ledig, så då står det köksstök med trillning av julköttbullar och griljering av skinkan på schemat. På kvällen provsmakar vi den sistnämna medan den fortfarande är ljummen. Det brukar utan tvekan vara årets bästa kvällsmacka. Jag längtar redan!

4 kommentarer:

  1. Hahah! Den hade jag missat idag, men håller verkligen med dig, hon är i en egen dimension!

    Ha det gott! God Jul om vi inte hörs med innan jul! ;)

    SvaraRadera
  2. Ett tips angående Janzon. jag använder mig av ansjoviskryddade sillfileér (finns i glasburk)Det blir minst lika gott om inte godare!!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!