torsdag 23 december 2021

Julstök, julbad och julefrid

Nu när hela stugan är julpyntad, så såg det plötsligt mer tomt än vanligt ut på väggen ovanför kökssoffan. Efter köksrenoveringen har vi ju fortfarande inte hittat något som har känts rätt att ha där, men vi tänker att om vi har is i magen, så dyker det upp något kul förr eller senare. En fin antikt hylla som bryter av lite grann i färg, kanske. Igår kom jag iallafall på att det nog skulle funka fint att hänga röda amaryllis från taklisten, och det blev faktiskt riktigt trevligt.

Vi har stökat i stugan mest hela dagen, och när vi hade stökat klart fick vi köra en runda med dammsugaren för att få upp glitter, barr och ströbröd från golven. Två rundor till affären för att köpa sådant vi glömt (aluminiumfolie till exempel) har vi också hunnit med. Tur att vi har så nära. Ett stort nybakat bröd från vår lokala surdegsbageri har vi också hämtat. Mums!


Det har kommit lite mer snö över dagen, men eftersom det har varit plusgrader känns det inte så himla mycket vitare än igår. Det ska tydligen bli rejält kallare framöver, så det blir nog en vit jul iallafall. Det hör inte till vanligheterna i Skåne, kan jag säga. 


Nu är julbastubadet avverkat, och vi har avnjutit den första skinkmackan. Den var himmelskt god, kan jag intyga. Ikväll dukar jag upp i gröna rummet för jullunch med makens sida av familjen imorgon. Sen ska jag ta på mig en ren pyjamas och krypa ner i vår renbäddade säng och bara ligga där och andas in julefriden. Och vaggas av ett stilla Halleluja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!