onsdag 29 december 2021

Ditt och datt

Jag har förvandlats till en tonåring i det avseendet att jag sover hur länge som helst på morgnarna. Fast man kan nog nästan inte kalla det morgon längre, när jag väl behagar svinga mina lurviga vinterben över sängkanten. Tur att maken lockar med kaffe i köket, för annars hade jag nog inte kommit ur sängen alls. 

På förmiddagen griljerade jag en ny julskinka, som vi köpte för halva priset i vår lokala mataffär. Det är ju otroligt billig mat, får man säga. Och jag har faktiskt inte riktigt fyllt min kvot av skinksmörgåsar än. Skinka är ju dessutom supergott i både sallad, omelett och pastasås, och som pålägg på hemmagjord pizza. Överlag äter vi väldigt mycket sallader just nu. I förrgår blev det skinksallad med ädelost, igår tonfisksallad och idag kör vi för tidigt fredagsmys med tacosallad. Så gott!


På eftermiddagen dristade jag mig utanför tomtgränsen och körde in till Hässleholm för att handla lite inför nyår. Det gjorde mig riktigt gott med en liten utflykt, om än bara till ICA Maxi. Där var det 50% på alla julgrejer, så jag fick med mig några småsaker hem, som jag ska smyga direkt ner i jullådan till nästa jul. 


Paket nummer 24 i min hemliga julkalender innehöll en underbar gammal plåtburk med tomtemotiv. I den ska jag göra en liten godisgömma att ha i skafferiet med sådant jag inte bjuder på, hihi!


För alla 80-talsnostalgiker kan jag tipsa om "A-ha: The movie" som ligger på SVT Play just nu. Förutom att det blir rena rama soff-karaoken (för nog sitter man och sjunger med för full hals i alla bekanta hitlåtar) är det inte direkt någon norsk solskenshistoria man får följa. Men det är väldigt intressant. 

3 kommentarer:

  1. I really like your blog. I even bought the same candlestick from Jysk.

    Kiss
    Renata

    SvaraRadera
  2. Verkar som att du myser. Men sallad är ju bra mat, tack för tipset. Tänker att det är sommarmat ibland. Den fina burken ska du vara rysligt rädd om. Jättefin. Kraaam Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!