fredag 28 januari 2022

Lampjakt, tulpaner och trävax

Januarisol som flödar in i stugan och ledig fredag, - kan det bli bättre? Jag började dagen i sakta mak, men vid lunch drog jag på mig solglajjorna och körde till Kristianstad i jakt på nya sänglampor. Jag luskammade mängder av lampaffärer, möbelaffärer och byggvaruhus utan resultat. Det kanske får bli lite nätshopping istället, fast jag tycker det är lite svårt att visualisera det där med storlek när man handlar "i blindo". Siffror säger mig inte så mycket, men så är jag ju gammal humanist också, hihi!


Helgens bukett består av solgula tulpaner, som stod i köket och väntade på mig när jag kom hem igår. En särdeles härlig person hade knackat på dörren med dem tidigare under dagen, när maken satt hemma och rättade matteprov. Titta så fina de blev i min gröna Pottery Jo-kanna! De lyser upp hela köket. Tusen tack, S!


På vägen hem från stan fick jag iallafall tillfälle att stanna vid Folkes Byggnadsvård och köpa linoljesåpa. Det blev med lavendeldoft den här gången. Jag spontanköpte också en burk gammaldags trävax, som jag tänker kan vara kul att prova på någonting här hemma. Jag har sett hur restauratörerna på "Salvage Hunters" putsar upp gamla trämöbler med sådant, och resultatet blir alltid så himla snyggt. Jag får väl prova på något litet till att börja med. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!