torsdag 27 januari 2022

Sänglampor

Våra sänglampor behöver bytas ut. Inte för utseendets skull, för vi tycker fortfarande att de är ganska trevliga, utan för att de är mer eller mindre trasiga. På min sida dinglar skärmen lös, och på makens sida går det inte att tända överhuvudtaget, eftersom snöret man tänder och släcker med har jammat fast helt. Sen börjar tyget i skärmarna bli allmänt solkigt. Modellen vi har är IKEA:s Årstid för 149 kronor, så det skulle ju inte precis bli en överdrivet dyr historia att köpa två nya som är likadana. Kanske blir det en tur till Älmhult imorgon. 


Fast det vore ju kul med något helt nytt också. Och i ärlighetens namn vore det skönt att slippa de där veckade tygskärmarna, som samlar en förfärlig massa damm. Kanske tar jag en tur till någon av lampaffärerna i Osby, Hässleholm eller Kristianstad imorgon istället, för att till exempel titta på lampan Ekelund från Markslöjd. 


Eller ska man satsa på något ännu mer ställbart, som till exempel Madrid från Jotex? Ställbart och nedåtlysande är viktigt, för jag sitter ofta i sängen och läser. 


Fast svart lampa på svart tapet blir kanske lite dystert. Vita skärmar lyser ju ändå upp lite mer. I planeringen ligger det ju faktiskt också att vi vill renovera ytskikten i sovrummet, och då kanske det blir helt andra färger på väggen. Kanske dumt att köpa nya sänglampor innan vi ens vet hur vi tänker ha det sen. Maken får nog köra med ficklampa tills vidare, hihi!

2 kommentarer:

  1. Tycker inte att svart lampa skulle vara fel eller dystert. Tvärtom. Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Tummen upp för svarta lampor - och båda är fina!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!