lördag 22 januari 2022

Vaccin, surdeg, loppistur och mintkakor

10:45 hade jag tid bokad för vaccindos tre (jag fick sätta klockan på ringning för att komma upp i tid, hihi!), och 10:43 var jag redan klar. Det kan man kalla raskt marscherat, eller hur? På vägen hem tittade jag in på fantastiska Kaffeterian och köpte med mig ett surdegsbröd hem. Bästa lördagstraditionen! Idag blev det ett med dinkel. 

Eftersom jag inte vet hur jag kommer att må senare idag, så passade maken och jag på att göra en liten utflykt redan strax efter lunch. Turen gick till Lönsboda, där det finns fyra trevliga loppisbutiker med lördagsöppet. Där finns alltid mycket kul att titta på, men idag blev det faktiskt inte ett enda inköp. Vi har visst blivit mer selektiva, hihi! På ett av ställena stod ett ljuvligt litet grönmålat träbord i Carl Larsson-stil, som jag gärna hade köpt, men damen i butiken fick kalla fötter och sa att hon inte ville sälja det. Det hade inte jag heller velat om jag var hon. Synd bara att jag kommer att drömma om det inatt.


Till eftermiddagskaffet öppnade jag min andra amerikanska kakpåse, som innehåller Milano mint chocolate den här gången. Mums! Just den här sorten fanns alltid i skafferiet hemma hos min amerikanska au pair-familj i Seattle, som jag bodde hos ett år precis i början av 90-talet. Mamman skällde på tonårspojkarna i familjen för att de tog slut hela tiden, men jag vet vem den riktiga kaktjuven var...


Nu följer vi tjejerna i skidskyttet på TV, och sen tänkte jag nog klämma några dokumentärer på SVT Play som jag vill se. Bäst att ta det lugnt, så att vaccinet får verka i lugn och ro. Fast slipper jag feber så blir jag glad. 

4 kommentarer:

  1. Jag blir alldeles till mig av de fina plåtburkarna. Just den med gula rosor och humlor känns bekant. Hoppas du slipper biverkningar av vaccinet. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fick en rejäl febertopp, men känner redan att det vänder.

      Radera
  2. Gamla plåtburkar gillas, ser ut att vara en bra loppis! Ja vaccinet ja, jag blev dödssjuk igen...gång 3. Hoppas du klarade dig!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Feber och frossa kom som ett brev på posten, men när man vet vad det beror på känns det inte lika farligt. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!