tisdag 15 februari 2022

Fiber och fixad uppfart

Vi tecknade oss för fiber redan för flera år sedan, men som på så många andra ställen på landsbygden i Sverige rann det sedan liksom bara ut i sanden. Nu efter nyår kom så ett nytt erbjudande som vi hoppade på, och nu verkar det faktiskt vara på gång. Häromdagen markerades det ut streck med sprayfärg på trottoaren, och idag ringde firman som ska göra jobbet och bokade in tid för tomtprojektering. De kommer och ska titta på fredag i nästa vecka. Förhoppningsvis kan de gräva sig in via uppfarten, för där gör det minst skada. 


Vår uppfart hamnar sällan på bild, vilket har sin naturliga förklaring. Den är nämligen ganska anskrämlig. Redan för ett par år sedan pratade vi med en grävfirma om att fixa till den, men eftersom vi har gått och väntat på den där fiberindragningen så har vi medvetet valt att vänta. Det vore ju himla dumt att lägga pengar på något som man ändå vet kommer att bli uppgrävt igen, men nu kanske det också äntligen kan bli av. Exakt hur uppfarten ska se ut har vi inte klurat färdigt på, men det blir förmodligen liknande grus som det vi redan har på andra ställen. Det gäller ju bara att välja en större storlek, så att det inte fastnar i däcken på bilarna. En kant av gatsten mot gräsmattan och kanske även mot syrénhäcken vore också trevligt, och kanske några rader kullesten mot husväggen. En plats för soptunnorna närmare vägen står också på önskelistan, så att man slipper hålla på att dra ut dem inför tömning.


Fiber och fixad uppfart, alltså. Jag vet inte vilket jag längtar mest efter, fast jag är iallafall himla glad att båda delarna äntligen ser ut att bli av inom en överskådlig framtid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!