söndag 13 februari 2022

Insnöad på ugglor

Jag tror bestämt att jag är lite insnöad på ugglor. De dyker upp lite varstans här hemma, och igår kom jag hem med två till, som jag hittade i skyltfönstret på en av byns välgörenhetsloppisar. Jag har nämligen en loppisstrategi som går ut på att leta efter sådant jag redan har hemma. Min grundidé är att en enda ensam prydnadsgrej mest ser plottrig ut, men om man har många av samma eller liknande föremål blir det ofta ett roligt stilleben. 

Sålunda har jag nu påbörjat en lite samling av ganska oansenliga loppisugglor, som var och en för sig ser ganska trist och tråkig ut, men som liknar varandra och blir rätt charmiga när man ställer dem tillsammans i grupp. Som ett litet boy band av ugglor på rad, precis som jag gör med mormors tyska terracottatomtar till jul. 


Fast förr eller senare brukar jag vara ganska duktig på "kill your darlings", det vill säga att göra mig av med sådant jag gillar, men som inte riktigt hittar sin plats i det större sammanhanget. När min ugglesamling är tillräckligt stor slutar det säkert med att hela rasket åker ner i loppislådan igen. Det är nämligen inte alltid själva samlingen i sig som är grejen, utan nöjet i själva letandet. Undrar vad som blir min nästa grej?

4 kommentarer:

  1. Helt underbara! Och en masse gör de sig tusenfalt!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Hade en liknande på 70-talet, med "hål mellan benen" för värmeljus:) Kitschigt värre
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi, tror jag har en sådan med i mina gömmor någonstans. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!