söndag 27 mars 2022

Grön färg, lövsäckar och sommartid

Jag citerar mig själv från gårdagens inlägg: "När det blir lite varmare dygnstemperatur kanske jag målar stödet, fast å andra sidan grånar impregnerat trä på sikt, och det brukar faktiskt bli rätt fint det med." Ja, det där lät ju både klokt och eftertänksamt, men inte ens jag följer mina egna råd. Redan idag blev stödet grönt, hihi! Jag målade det med Ottossons linoljefärg i nyansen Övedsgrön, som jag redan hade hemma. Kanske fortfarande inte helt optimal nattemperatur för utomhusmålning, men det värsta som kan hända är ju bara att det tar lite extra lång tid innan färgen torkar. Ytan känns dock ganska klibbfri redan. 


Målningen blev min belöning efter att ha krattat upp ytterligare en ansenlig mängd löv i köksträdgården. Efter tre dagars krattande står det nu 14 välfyllda 125-literssäckar på uppfarten, och då finns det faktiskt fortfarande en hel del löv kvar att kratta in mot komposten. Ur ett trädgårdsperspektiv vore väl det smartaste att ställa undan de där säckarna i ett hörn och låta löven förmultna till lövkompost, men just nu är jag så himla trött på allt vad löv heter att jag helst bara vill köra till tippen med allt. Jag får väl sova på saken. 


Sommartiden har onekligen gjort dagen lite kortare, även om vi försökte komma upp hyfsat tidigt i morse för att vänja oss. Känner jag mig själv rätt kommer det ta emot att gå upp när klockan ringer imorgon. Rent biologiskt är min klocka definitivt inställd på vintertid, men i alla andra avseenden är jag helt och hållet en sommartidmänniska. Å andra sidan får jag ju gå och lägga mig en hel timme tidigare ikväll, och det kommer jag nog inte att ha några som helst problem med. 

3 kommentarer:

  1. Det kanske är större kompost som du behöver? Så du slipper packa löv i säckar? Jag skaffade två fack till, till min kompost i höstas. Väldigt välinvesterad tid och fick ut ett helt fack med perfekt jordförbättring förra helgen att bara sprida ut i rabatterna. Nästa år kanske jag kan få två!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har egentligen en gigantisk kompost redan, men den har liksom börjat leva sitt eget liv. (Läs: Vi har inte skött den som vi ska...) Tror ändå att vår tomt genererar mer biomassa än vad en kompost klarar av, så även i framtiden blir det nog en kombination av kompost, trädgårdstunna och en och annan säck.

      Radera
    2. Ja någon runda till tippen blir det ju när man tar ner mer på träden/buskar och häckar än "normalt" :-) Trädgårdstunna orkar inte jag. Det är för ambitiöst för min del.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!