lördag 26 mars 2022

Hallonstöd, rhododendron och lite annat

Jag körde en liten runda in till Kristianstad på förmiddagen idag. Mål nummer ett var Jula, där jag provade nya arbetsbyxor att ha i trädgården. Alla mina gamla trädgårdskläder är nämligen slitna och skitiga bortom tvättmaskinens kapacitet. Varför i allsin dar är dammodeller alltid rosa, opraktiska och små i storlekarna? Inget för oss bredarslade tanter, som inte vill se ut som marsipangrisar... Istället slog jag till på ett par rejäla Blue Wear-byxor i herrmodell med många fickor och plats för knäskydd. De har nog till och med utrymme för något kilo till, hihi! 

På Jem&Fix brukar man kunna fynda trevliga växter till billigt pris. Idag hade de jättefina rhododendronbuskar av min favoritsort 'Cunningham's White' för bara 99 kronor. Jag köpte FEM stycken! Jag har ju en idé om att jag vill plantera ett stort rhododendronbuskage på den yta som fortfarande är moras. Det hade jag inte tänkt göra förrän i sommar, men man får ju slå till när man hittar fynden. 


Jag köpte smala fyrkantiga trästolpar, som jag totade ihop ett hallonstöd av under eftermiddagen. Otålig som jag är struntade jag i att mäta och körde lite på gehör med såg och skruvdragare. Jag skulle ha haft en pinne till, så hade det räckt till tvärslåar på kortsidorna nertill också, men nu får det bli så här så länge. Kanske inte det snyggaste man har sett, men hallonen klagar iallafall inte så att jag hör det. När det blir lite varmare dygnstemperatur kanske jag målar stödet, fast å andra sidan grånar impregnerat trä på sikt, och det brukar faktiskt bli rätt fint det med. 


På Blomsterlandet sålde de småblommiga penséer i 10-pack för 19 kronor, så jag slog till på ett helt gäng i blandade blålila toner. Några av dem får bo i den här rektangulära turkosglaserade krukan. De andra har jag inte hunnit plantera än.


Ett rostig obelisk blir ett fint klätterstöd till luktärterna i år. Dem har jag för övrigt inte sått än, men det kanske borde bli ett av morgondagens projekt. Dassrullar har jag iallafall sparat så det räcker, hihi!


Blir det bra väder imorgon fortsätter städningen här nere i köksträdgården. Det mesta står fortfarande lite huller om buller, och det är mängder av löv kvar att kratta upp. Men det är ju så härligt att vara ute och greja. Och nu har jag ju dessutom nya arbetsbrallor med många fickor att stoppa godis i, hihi!

4 kommentarer:

  1. Visserligen är de ganska dyra men byxorna från Operose är verkligen gjorda för kvinnor. Plus mycket stretch. Har två par.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tusen tack för tips! Måste kolla in dem. :-)

      Radera
  2. Engelsons fritidsbyxor är supersköna med stretch lite här och var. /Rebecca

    SvaraRadera
    Svar
    1. Superbra tips! Jag tackar för det och googlar genast. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!