lördag 12 mars 2022

Lördagsloppis

Jag körde till återvinningsstationen och slängde en massa tomkartonger och annat löst skräp, och plötsligt kändes det helt legitimt att åka på en liten loppisrunda. Gammalt skräp ut - plats för nya saker in, heller hur? Det är ju en regel som gäller sen gammalt. Jag kände mig lite som en loppiskalv på grönbete, för nog kom jag hem med grejer...

Mitt första stopp blev hos Fredrika, som har en härlig antikt-loppis-nytt-butik hemma på sin gård i Nöbbelöv mellan Knislinge och Broby. Där hittade jag en charmig lykta med hållare för ett stearinljus. Den här modellen har jag faktiskt inte sett förut, men den känns inte "shabby fake" utan ser ut som om den är gammal på riktigt. Kanske är den utländsk? Grön är den iallafall, hurra!


Två gamla bruna ramar tänker jag kan bli fina på väggen bredvid fönstret i köket. Jag tror att jag ska rama in ett par sidor från mitt redan slaktade exemplar av "Svensk fältflora", men jag behöver skära till en passepartout först. Morgondagens projekt, kanske. Något ska man ju ha att göra på söndagar också. 


Jag tycker om gammeldags medicinflaskor och slår till när de är billiga. Min lilla samling i badrumsvitrinskåpet är numera utökad med en flaska märkt "Codeinum". Kodein används än idag i receptbelagda smärtstillande läkemedel, som till exempel Treo Comp och Citodon. 


Sen styrde jag kosan mot Möbelmagasinet i Hanaskog, som handlar med dödsbon. Där finns det alltid hur mycket grejer som helst, men man behöver tid om man ska orka gå igenom allt. Idag kom jag därifrån med en söt påskhare (kitschig men kul!) och en ståltrådskruka som jag ska klä med grönmossa invändigt och sen sätta penséer eller påskliljor i.


För några femmor fick jag två värmeljushållare och en liten glasvas, som matchar den jag redan har i köksfönstret ovanför vasken. Som jag nämnt tidigare är det alltid en bra loppisstrategi att köpa fler av sådant man redan har, för det blir liksom finare när man ställer saker i grupp. 


Här hemma i byn svängde jag inom Allt Möjligt Secondhand, som är en välgörenhetsloppis där överskottet går till hjälpverksamhet. Där hittade jag tre tunga ljusstakar, varav de rödgröna nog kan bli väldigt fina till jul. Jag tänkte att jag skulle lägga dem direkt i jullådan, men nu har de mellanlandat ute på glasverandan en stund. 


Jag får säga att jag bor i ett makalöst bra loppisområde. Utbudet här i nordöstra Skåne är hur stort som helst, och priserna är väldigt överkomliga om man jämför med storstäderna och säkerligen i jämförelse med större delen av övriga Sverige också. Ett loppisparadis, helt enkelt. Hoppa över Österlen när ni kommer till Skåne nästa gång, och besök "Glesbygd" istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!