måndag 21 mars 2022

Tavlor på köksväggen

Hur gick det då med de där små tavlorna jag totade ihop av de loppisfyndade ramarna? Jodå, de sitter numera på den lilla väggstumpen till höger om det stora fönstret i köket. Jag köpte vanliga små triangelformade tavelupphängningskrokar och spikade fast på baksidan av ramarna, och med en vanlig liten dyckert och hammare kom tavlorna sedan på plats på ingen tid alls. Inklusive krok och ram har de kostat mig 17 kronor styck. Allt annat hade jag ju redan hemma i mina gömmor, så det tänker jag var gratis. Inte så dumt.


Nu blev det lite mer ombonat i köket, fast det gapar fortfarande tomt på den stora väggen ovanför kökssoffan. Vad som ska sitta där är en karamell jag fortfarande suger på. Man kan tycka att det har tagit fånigt lång tid att komma fram till svaret på den frågan, men vad det blir vet jag när jag ser det. Det får ta sin lilla tid. 


Ibland ångrar jag att vi snålade och körde en vanlig modern standardvariant som termostatvred på elementet. I samband med renoveringen sparade vi ju ändå det gamla elementet, och vredet som satt där tidigare var faktiskt väldigt mycket charmigare. Kanske lyxar jag till det och beställer ett så kallat slottsvred någon gång framöver. Inte för att det fyller någon som helst praktisk funktion som vi inte redan har, utan bara för att det är så jädrans snyggt. Och because I'm worth it, hihi!

4 kommentarer:

  1. Vad fint de gjorde sig där dina loppade tavlor. Man ska inte förhasta sig när det gäller att sätta upp saker på väggar tänker jag. Tror att du kommer hitta det rätta snart. Kram pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det blev ombonat på något sätt. Visst är det klokt att inte förhasta sig. Fast jag blir lite förvånad över mitt eget tålamod, hihi!

      Radera
  2. Jag ser framför mig en hylla i lindblomsgrönt som fylls med diverse plock utifrån årstid och kynne:)
    I mitten en självklar Grön Anna bricka...
    Skorpan

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!