torsdag 24 mars 2022

Vårjacka och rumpvärme

Med eftermiddagstemperaturer på 15 grader känns det ju lite overkill med täckjacka, så igår kväll hämtade jag ner vårjackan från vinden. Det ångrade jag lite i morse, när bilrutorna var isiga och frosten hade bitit rejält tag i både penséerna och gyllenlacken på verandadtrappan. Tur att man har rumpvärme i bilsitsen, hihi!


När jag kom hem sent på eftermiddagen var både blommorna och jag uppvärmda igen, och då satt den där vårjackan inte direkt i vägen. Ser ni knopparna på det lilla körsbärsträdet? Så rörande hoppfullt med knoppar ändå. Det kan man ju verkligen behöva i tider som dessa.


Jag kan bara konstatera att det är en brokig samling krukor jag har lyckats rota fram ur ladan i år. Ibland tänker jag att det skulle vara trevligt om jag kunde ordna saker och ting lite mer enhetligt och stilrent, men det är nog kört för mig. Man tager vad man haver är ju å andra sidan en väl beprövad devis. Min favoritkruka är den med öron och rinnande glacyr. Ett gammalt loppisfynd, så klart. 


Imorgon fortsätter jag kanske med lite trädgårdsstädning. Det är fortfarande mycket kvar att göra, men nu är trädgårdstunnan tömd och helt tom, så nu är det bara att köra på med nytt ris och annat skräp. Men först unnar jag mig en rejäl sovmorgon. Man måste ju hedra sina fredagstraditioner, hihi!

2 kommentarer:

  1. Det där med lite mer enhetligt känner jag verkligen igen. Precis så tänker jag också ibland, men trots det blir det aldrig så. Jag är expert på att få ihop det liksom lite hur som, men någonstans är det ändå det som jag trivs bäst med, men visst skulle det kännas bra någon gång att få det lite mer enhetligt tänker jag och fortsätter duka med mina olika serviser, plantera i gamla krukor från loppisar och överblivna som jag fått av släkt och vänner.

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!