torsdag 21 april 2022

Det händer saker dag för dag

Nere i slänten mellan växthuset och bastustugan har jag inte städat upp eller klippt ner ett endaste dugg än, men det blir nog tid för det i helgen. Nu är vi inne i den där perioden då det händer saker i trädgården dag för dag. Ja, nästan timme för timme faktiskt. Sedan jag tog bilden här nedanför i måndags har tulpanerna blivit lite högre, buskarna lite grönare, mirabellträden lite blommigare och himlen lite blåare. 


Blommande mirabeller, ja. Det är verkligen en av höjdpunkterna så här års. Bakom växthuset står det två jättestora träd, vars kronor nu håller på att översållas av vita små blommor. Även här har det hänt grejer sedan bilden togs i måndags, men så har vi ju också haft 16-20 grader varmt på eftermiddagarna flera dagar i rad. 


Idag har skåpbilen fått på sig sina sommardäck, så nu får det definitivt vara nog med vinterväglag. Imorgon är jag ledig igen och tänkte styra mot Kristianstad för att köpa mig en ny resväska. (Finns det gröna, tro?) I mitten på nästa vecka bär det av till Amsterdam, och av bilder på vänners Facebook att döma, så har våren kommit ännu längre där. Så härligt det ska bli, både med vår och att äntligen få resa utan restriktioner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!