fredag 22 april 2022

Fuskblommor och resväska

Skåpbilen och jag tog en sväng till stan idag. "Stan" är Kristianstad för alla i vår by, trots att Hässleholm egentligen ligger närmare. Syftet med trippen var att införskaffa en ny resväska, men jag tog mig en liten nöjesrunda först, när jag ändå var där. På Åhléns hittade jag otroligt naturtrogna ranunklar i okänt material, som jag bara inte kunde låta bli. Det är till och med knoppar på dem! Med tre kvistar fuskeukalyptus blev det en hel bukett. Inte för att detta helt och hållet kommer att ersätta färska blommor för mig, men det innebär att jag kan njuta av att vackra buketter på fler ställen hemma. Lovely!

Centrumdöden har drabbat Kristianstad hårt det senaste året, och jag kunde konstatera att det inte längre går att hitta någon väskaffär inne i stan. Trist, tycker jag, men å andra sidan är ju ens egna shoppingvanor en del av att det blir så. Jag fick helt enkelt köra rundan om köpcentret C4 Shopping på vägen hem, vilket jag egentligen hade hoppats slippa. Någon grön väska hittade jag inte, men jag slog till på en ståtlig kopparfärgad variant, som jag hittade på rea. Glamourös så det förslår, hihi! Undrar just om den är lika blank och fin efter att den har slängts runt ett par vändor på bagagebandet...

För övrigt fortsätter vädret att vara ljuvligt. Man blir glad ända in i märgen. Dagens trädgårdsinsats har bestått av att vattna penséer och ta bort påskfjädrarna från kornellen på uteplatsen. Under helgen blir det förhoppningsvis lite mer trädgårdstid än så. Happy Friday, allihopa everybody!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!