lördag 23 april 2022

Underbara magnolia

Nu är det nästan bara en fråga om sekunder innan min lilla magnolia slår ut på riktigt. Idag har knopparna spruckit upp och kronbladen kikar upp som mjukglass ur en strut. Underbart, underbart, underbart! Det enda smolket i magnoliabägaren är att blommorna alltid brukar bli lite brända i kanten när solen skiner. Fast då får man väl låtsas att det är glace au four istället, hihi!

Den här magnolian har verkligen tagit många år på sig att etablera sig, men de sista två åren har den tagit fart och växer nu till sig både på höjden och bredden. Det är förvisso fortfarande bara en buske, men om tillväxten blir lika bra de kommande åren, så kan den nog bli riktigt ståtlig med tiden. 


Det vore ju ändå typiskt om blomningen sker samtidigt som jag är bortrest. Då har man ju nästan gått och väntat ett år förgäves. Fast får vi lite sol imorgon också, så ska nog saken vara biff. Det vore ju himla bra om det blev så, för imorgon är det ju söndag, och då kan jag sitta på en pall och titta på blommorna hela dagen. hihi! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!