måndag 11 april 2022

Grenen som blev ett påskträd

Ute på verandan låg ormhasselgrenen kvar efter julen. (Ni minns kanske att jag hängde den i taket och dekorerade den med domherrar och en snöbollsslinga då.) När jag städade golvet härförleden satte jag upp den i krukan i fönstret tillfälligt, och då kom jag på att det faktiskt var riktigt fint att ha den så. I lördags förvandlade jag den till ett litet påskträd. 


De små hängande vaserna kommer från Ib Laursen. Jag hittade dem på en affär i Hässleholm redan före jul, och eftersom de bara kostade 11 kronor styck så köpte jag på mig ett helt litet gäng. (Sju är ett ojämnt och bra antal.) Då tänkte jag att de säkert skulle kunna komma till användning på ett eller annat sätt förr eller senare, och nu gjorde de ju det. Mest imponerad är jag över att jag faktiskt kom ihåg var jag hade lagt dem, hehe! Ibland köper jag grejer och lägger undan i lådor, och sen glömmer jag helt bort att jag ens har dem. 

Jag knipsade av några små tête-á-tête-påskliljor från en kruka utomhus och stoppade ner en i varje vas. Det blev riktigt rart. Kanske behåller jag grenen så här även efter påsk. Man kan ju stoppa i blommor efter säsong, tänker jag. Eller kanske bara små kvistar av murgröna. Det blir nästan som ett litet årstidsträd.


Någon jättevarm påsk ser det ju inte ut att bli i år, men det är faktiskt aningens varmare ute idag, och ingen är väl gladare för det än jag. En jobbdag till med tidig morgon, sen har jag semester två dagar och ledigt i ytterligare fyra dagar. Hurra för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!