lördag 9 april 2022

Lördagen då vintern gjorde återbesök

Det verkar som att vintern har gjort återbesök på flertalet ställen i Sverige de senaste dagarna, och i natt kom den tillbaka till "Glesbygd". När vi vaknade imorse var hela världen vit, och även om det var sagolikt vackert med snötäckta buskar och träd, så gjorde vi ju inte direkt vågen av glädje. När var det så här mycket snö i Skåne i april senast? Det kan jag inte ens minnas att vi har haft någon gång. Suck...


Jag kompenserade vintervädret med somrig frukost. Jordgubb- och körsbärsyoghurt med müesli och färska bär smakade mums, kan jag lova. Och redan strax efter frukost tittade solen fram och satte fart på snösmältningen. Det porlade rejält i stuprören, och ett par timmar senare var allt borta. Puh!


Jag har köpt en vit hortensia och satt i min gröna Eklaholm-kruka. Det blev så fint, fast här ute på glasverandan ska den egentligen inte stå, för den kommer garanterat att frysa ihjäl då. Jag tänker att den ska stå på bordet i gröna rummet sen, men just nu har maken ockuperat hela bordet med ett av sina spelprojekt. Han har lovat att städa bort allt bara helgen är slut, så att jag får göra fint till påsk där inne. 


Det blev faktiskt en tur till tippen med allt trädgårdsskräp på förmiddagen idag, men i övrigt har jag mest lufsat runt hemma och tagit det lugnt. En skön ledig lördag, helt enkelt. Och det var ju för väl att vintern bara gjorde ett kort återbesök den här gången. Förhoppningsvis slipper vi se den igen på ett halvår eller så. 

2 kommentarer:

  1. Ja den bitig kylan o snöflingorna håller sig kvar...sköna och loja lördagar är väl de bästa!
    Vårkram från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. De senaste dagarna har det iallafall börjat bli lite varmare i luften under dagarna, så nu går det nog ändå på rätt håll.
      Glad påsk!

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!